See tähendab, et eile esitletud jätkumudel 6T astus vastu kõrgendatud ootustele – kas OnePlusi seni parim üldse vajab pool aastat hiljem juba troonipärijat? Seda enam, et nii lühikese vahega ilmuvad tippmudelid on reeglina kõigil üsna sarnased.

Nagu arvata, ei ürita ka OnePlus üle oma varju hüpata, nii et 6T on oma põhinäitajatelt igati mudel 6 moodi. Suurim uuendus on muidugi ekraani sisse (mitte enam telefoni tahaküljele) peidetud sõrmejäljelugeja.

ekraanitõmmis

Müük algab 6. novembril. Kui Huawei oma Mate20 Proga ette ei jõua, siis saab 6T-st esimene läänes tuntud tootja telefon, kus sõrmejäljelugeja on ekraani sees. Hurraa, või midagi.

Kes on seadet juba näppida saanud, ütlevad, et uudne näpulugeja töötab kenasti ja kiiresti. Kui lisaks näotuvastus aktiveerida, siis hakkavad need lausa võistlema, et kumb enne su isiku tuvastab – et kas ikka jõuad näpu ekraanile suruda enne kui näotuvastus oma töö ära teeb.

Teise suure "uuendusena" võib välja tuua kõrvaklapipesa kadumise, mille olemasolu OnePlusi fännidele alati kangesti meeldis. Küllap OnePlusi peamine aktsionär Oppo Electronics on otsuse taga 3,5 mm ajaloo prügikasti saata.

6 ja 6T kaamerad on põhinäitajatelt täpselt samad, aga 6T sai siiski ühe olulise täienduse: öörežiim.

Nagu selliste lahenduste puhul ikka, teeb telefon öörežiimis paari sekundi jooksul mitme säriga pilte ja laseb tarkvaral neist parima variandi kokku "õmmelda".

Sama võimalus saab tarkvaralise uuendusena nädala lõpuks ka OnePlus 6-le, mis paneb veidi kulme kergitama: miks tootja uue seadme ühe põhitrumbi kohe ka eelkäijal kättesaadavaks muudab.

Miks puudub aga 6T-s juhtmeta laadimise võimalus? Tootja peab praegusi lahendusi liiga aeglasteks, ja lisab selle ainult mingi uue rahuldava variandi tekkides.

Kokkuvõttes on mudel 6 endiselt nii hea, et ainult tuliseimad fännid on ehk nõus selle pooleaastase kasutamise järel juba välja vahetama. Teisalt on 6T aga meeldiva hinnaga ja timmib paljusid põhinäitajaid veel natuke vägevamaks. Kui nädalavahetusel vanemaid külastad, saad uhkustada.

Eriti meeldiv on siin, et OnePlus pole neile omaselt liiga ahne. 6T kui jätkumudeli baashind on vaid 30 euro võrra kõrgem kui 6T oma ilmumise ajal (tootja kodukalt on pool aastat vanem mudel juba müügilt korjatud). Ja kalleim variant on vaid 10 eurot kallim kui kalleim 6 oli algselt.