See on Eestis 500-560 eurot maksva tipptelefoni tutvustamiseks ka väga hea hetk, sest otseseid konkurente samal ajal vist tulekul pole. Kui ehk Honor 9 välja arvata, aga mine tea, kas ja millal see täpselt meieni jõuab.

Jah, muidugi võib konkurente näha ka mudelites nagu Apple'i iPhone 7 / 7 Plus ja Samsungi Galaxy S8 / S8+, või koguni Sony Xperia XZ Premium, aga kõik need on märgatavalt kallimad.

5 on küll hetkel kuumim uus telefon, aga samas OnePlusi seni kulukaim mudel, nii et tootja tahab omalt poolt lisapingutuse teha, et meile endiselt korda minna. Ja see pingutus tuleb eurooplastele suunatud seadmevahetuskampaania näol, millega saab tutvuda firma kodulehel.

Lühidalt võid oma vana suvalise tootja tahvli või telefoni neile saata ja OnePlus 5 selle võrra odavamalt saada.

Sobivad tootjad ja mudelid on rippmenüüst leitavad; tootjaid on reastatud 13, alates OnePlusist endast kuni ootuspäraste nimedeni kuni BlackBerryni välja.

Vana seadet tuleb veebiankeedis täpsemalt kirjeldada, mille põhjal saad teada ka oletatava väärtuse - kas käima läheb, kas välimus on kena jne.
Tava-telefonipildile vahelduseks pilt OnePlus 5 topelt-põhikaamerast (Foto: tootja)

Paari katsetuse põhjal tundub mulle, et OnePlusi pakkumised tipnevad isegi korras ja vähekasutatud kõrgema otsa seadme puhul 100-150 euroga.

Aga pole viga. Kui Eesti mobiilioperaatorite seadmevahetusprogramme kasutada, siis saad tõenäoliselt palju vähem, näiteks null või ühe euro - eriti siis, kui vahetusse pakutav seade pole eelnevalt samalt operaatorilt ostetud.

Kui OnePlus 5 hinnast tõesti 100-150 eurot alla õnnestub saada, siis see maksab sama palju nagu firma viimased mudelid, mis on juba väga meeldiv ja meelitab OnePlusi fänne kindlasti. Eks nad selle peale panustavadki.

Forte pole OnePlus 5 arvustust veel avaldada jõudnud, testtelefon on vaid paar päeva käes olnud. Aga esmamulje järgi on see igati korralik moodne Androidi seade, mille välimus kopeerib küll iPhone 7.

Nii et kes tahab just praegu mingit uut Androidi tippmudelit, siis on OnePlusi kerge soovitada.