Fotograafid saavad KodakCoini kasutada uues KodakOne õiguste haldusplatvormis. Nagu The Verge ütleb, on seal võimalik luua justkui digitaalne õiguste kaust, mida fotograafid vanade ja uute piltide registreemiseks ja litsentseerimiseks kasutada saavad. Platvormi ja KodakCoini kasutamise läbi peaksid fotograafid ja agentuurid saavutama oma piltide haldamise üle suurema kontrolli, öeldakse pressiteates. Fotograafidel saavad KodakCoiniga turvalises keskkonnas oma tööd müüa ja selle eest tasu saada.

"Paljude jaoks tehnoloogiatööstuses on "plokiahel" ja "krüptovaluuta" hetkel kuumad märksõnad," sõnas Kodaki tegevjuht Jeff Clarke. "Aga fotograafide jaoks, kes on palju võidelnud oma tööde üle kontrolli omamise ja tööde kasutusviiside nimel, saab nende märksõnade abil lahendada probleemi, millel ei tundunudki lahendust olevat."

The Verge märgib samas, et pisut arusaamatuks jääb see, miks on vaja luua terve krüptovaluutasüsteem ja uus platvorm, kui nende asemel oleks sama eesmärgi saanud täita ka lihtsalt mingi uutlaadi sotsiaalmeedia platvormiga. Võimalik, et Kodak katsub lihtsalt praegu möllava krüptovaluutamaania pealt kasu lõigata - aktsia vuhises ju kohe kõrgustesse, nagu võib näha ka CNN Techi ajakirjaniku Seth Fiegermani säutsust.

KodakCoini peaks hakkama saama soetada alates 31. jaanuarist.