Olympus tutvustas CES 2013 tehnikamessil uut kompaktset reisikaamerat nimega SH-50 iHS, vahendab Photopointi ajaveeb.

Selle kaamera pealtnäha tavapärase korpuse sisse on peidetud rohkem innovaatilisi tehnoloogiaid kui kosmosesüstikul. Ning kõike seda võrdlemisi soodsa hinnaga.

Olympus SH-50 iHS on varustatud 16 megapikslise tagantvalgustatud CMOS sensoriga, mida toetab TruePic VI pildiprotsessor. Sensori maksimaalne tundlikkus lõppeb alles ISO 6400 juures, pakkudes teravaid pilte ka hämarates oludes. Selle eest leiab aga 24 kordse suumiga objektiivi, mis vana filmikaamera ees annaks vahemikuks 25-600 mm.

Esmapilgul tundub, et muud tehnilised andmed on mõne eelmise mudeli pealt maha kirjutatud: 3-tolline LCD ekraan, millel 460 tuhat pildipunkti. Filmib FullHD videot kuni 30 kaadrit sekundis (60 kaadrit interlaced režiimis).

Lisaks saab VGA režiimis salvestada 120 kaadrit sekundis ning QVGA režiimis 240 kaadrit sekundis kokku 10 sekundit järjest. Sarivõtte kiiruseks 10 kaadrit sekundis, kuni 16 kaadrit.

Ning siit läheb asi alles tõeliselt huvitavaks. Kaamera on varustatud uudse stabilisaatorimehhanismiga. Fotorežiimis kasutatakse kolmeteljelist stabilisaatorit, mis sensorit nihutab vastavalt vajadusele. Tänu sellele saab ka pikema säriajaga teravad pildid.

Filmimise ajal kasutatakse aga 5-teljelist stabilisaatorit. Sedasama stabilisaatoritehnoloogiat, mis võeti kasutusele Olympus OM-D EM-5 hübriidkaamera juures. Tänu sellele ei pea enam muretsema filmimise ajal käte värisemise pärast ning kaamera suudab pilti selgena hoida ka siis, kui sa peaks pea peal seistes filmima.

Kaamera tuleb kolmes värvivariandis – must, hõbe, valge. Poelettidele peaks see jõudma märtsis ning hinnaks saab sel olema Euroopas 299,99 eurot.

TG-2 iHS: hea pildikvaliteet isegi vee all!

Fotod: Olympus

Olympuse seikluskaamera TG-2 iHS lubab väga head pildikvaliteeti ka vee all, vahendab Photopointi ajaveeb.

Olympus avaldas CES 2013 tehnikamessil oma vee- ja põrutuskindlate kaamerate uue lipulaeva, TG-1 kauaoodatud järeltulija TG-2 iHS.

See kaamera ei karda 2,1 meetri kõrguselt kukkumist ja lubab minna 15 meetri sügavusele vette – andes sellele piirile jõudes ka vastava hoiatuse. Lisaks on seade kuni -10° C külmakindel ning kuni 100 kg survekindel. Ning loomulikult tolmukindel.

Kirsiks Olympuse tordil on objektiiv: 25–100 mm ekvivalendiga lainurkobjektiivi valgusjõud on f/2.0-4.9, mis on veekindlate kaamerate maailmas päris kõva sõna.

Objektiiv on kaamera keskel, mis vähendab kaamerat kahe käega hoides selle näpuga varjamise ohtu. Objektiivile on võimalik kinnitada spetsiaalse veekindla lainurk- või telekonverter. Makrofotosid on võimalik teha ka 1 cm kauguselt koos suumiga.

Tagantvalgustatud 12 megapiksline CMOS sensor ja TruePic VI pildiprotsessor lubavad väga head pildikvaltieeti ja harjumatult nobedat reageerimist, samuti lubatakse üle ootuste kiiret autofookust.

Kaamera on varustatud stabilisaatori, GPS-vastuvõtjaga, HDMI liidesega, et edastada 1080p Full HD videot. Ekraan on 610 000 pildipunktiga 3" OLED ning veekindlatele kaameratele omaselt ebamugavalt väiksete ja tihedalt punti topitud nuppudega.