Kui küsida Samsungilt, siis kindlasti nende tänavune Curved SUHD oma kvanttäpikeste, nõgusa ekraani ja värkidega. Eestis on sellest saadaval suurima variandina 65-tolline, Hinnavaatlus.ee andmetel hinnaga 2995 kuni 4335 eurot, olenevalt edasimüüjast.

Kui seevastu küsida rivaal LG Electronicsilt, siis nemad eelistavad kvanttäpikeste asemel ikka OLED-tehnoloogiat, mida kasutav uusim ja kuumim sõna on LG Signature, saadaval 65- ja 77-tollisena.

Eestis neid veel ei müüda, aga 65-tolline maksab Amazon.com-ist tellides ligi 8000 USA dollarit. Sina, armas lugeja, muidugi moodsa tehnika puhul allahindlusi ei tee ja teise kohaga ei lepi. Seetõttu tasub mõelda kindlasti suuremale, 77-tollile. Selle hind on juba 20 000 dollarit.

Veebis leidub ka arvukalt artikleid teemal, et kumb tehnoloogia on 4K UHD teleri puhul ikka siis kõvem sõna, kas OLED või kvanttäpikestega ekraan.

Järeldused sõltuvad enamasti sellest, kumma tootja tellimusel lugu on koostatud. Lihtsalt kasutaja seisukohast õiget vastust pole.

Kõige kindlam oleks vast üldistada, et 4K UHD teleri pakutav pildiilu sõltub eelkõige sisu kvaliteedist. Muuhulgas resolutsioonist (et oleks kohe nn sünnipäraselt 4K) ja sellest, milliste tehnoloogiate abil sisu toodeti (HDR). Kui sa vaatad SD- või HD-kvaliteediga telekanaleid, siis on kogu see vaidlus mõttetu.

Igatahes on kaks tänavust vingeimat 4K UHD telerit nüüd ilmunud. Samsung kevadel, LG nüüd sügise hakul.