Esimene film, mis täiendatud Blu-ray vormingus müügile jõuab, on 2015. a kiidetumaid linalugusid, üllatavalt heaks osutunud "Mad Max: Fury Road" ("Mad Max: Raevu tee"), nimiosas Tom Hardy.

Kui postapokalüptilised märulid pole sinu tassike teed, siis tootja Warner Bros. pakub selle kõrvale veel paari valikut oma mullusest toodangust nagu katastroofipõnevik "San Andreas", animalugu "The Lego Movie" ("LEGO film") ja kogupereseiklus "Pan" ("Paan: Reis Eikunagimaale").

Warner lubab tänavu üldse müügile paisata 35 ultrakõrglahutusega Blu-ray filmi, millest soovis hetkel välja tuua veel kaks märulit, viimase Supermani-filmi "Man of Steel" ("Terasmees") ja ulmeka "Pacific Rim" ("Vaikse ookeani võitlus").

4K Blu-ray pakub tavapärase Blu-rayga võrreldes pildiliselt nii kõrgemat resolutsiooni kui ka rohkem värve ja paremat kontrastsust. Mõni linalugu saab kaasa isegi Dolby Atmosi heli, mille parimal kujul väljatoomiseks on siiki vaja ka muidugi vastavat kõlarisüsteemi.

Warner lubab osad tänavusest 4K Blu-ray filmide portsust väljastada ka allalaaditaval või striimitaval kujul. Rõhk on siiski esialgu plaatidel.

Suurtes veebipoodides otsinguid sooritades tundub, et tavapärane 4K Blu-ray pleier võib maksta 160-250 USA dollari vahel, pluss saatmiskulud. Eestist ostes siis ilmselt sama eurodes.

Lisaks 4K esitamisele üritab 4K Blu-ray pleier ka tavalist Blu-ray videot ilusamaks muuta ehk nn üles skaleerida (upscaling).

4K telerite kogemusest võib eeldada, et see õnnestub peamiselt Full HD ehk 1080p ehk 1920 x 1080 resolutsiooniga, mitte madalama korral. Aga õnneks Blu-ray ongi 1080p.