See konkureerib esmajoones Google Docsiga, aga sobib ka tasulist MS Office'it asendama, kui olete sellega harjunud, aga ei taha (enam) selle eest maksta.

Office Online'i ei pea seega tingimata Windowsi-arvutis kasutama. Puuduvad ka vajadused seda paigaldada ja hiljem uuendusi-värskendusi alla laadida (nagu veebirakenduse puhul normaalne).

Sobivad kõik seadmed, milles elab tavaline veebilehitseja. Lisaks ei pea piirduma brauserivalikul MS-i omatootega Internet Explorer.

Kui kasutada Office Online'i Windows 8.1 seadmes, talletatakse loodavad failid mitte andmekandjale, vaid pilveserverisse (OneDrive, varem tuntud kui SkyDrive).

Vanema Windowsiga arvuti puhul saab sama moodsa lahenduse Office 2013 paigaldades, kus pilvesalvestamine on vaikimisi valik, või OneDrive'i töölaua-äpiga.

Office Online edestab tava-Office'it kindlasti ka koostöövõimaluse osas. See toimib reaalajas, aga näiteks Word 2013 puhul saab sama lõiku muuta korraga ainult üks kasutaja.

MS Office'il on Online'i ees teoreetilisi eeliseid nagu rohkem rakendusi ja võimalusi nende abil midagi teha.

Tavakasutaja võib aga üsna kindel olla, et talle piisab Office Online'i tarkvaravalikust (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) ning tõdemusest, et tasulises MS Office'is on mängumaa lihtsalt laiem.

Tasuta paketist puudub enamusele nagunii ebavajalik funktsionaalsus nagu makrod ja mail merge (kirjamestimine).

Office Online'i põhiprobleem on ikkagi see, et kasutamine eeldab pidevat internetiühendust. Mis ei pruugi linnas elades ilmselt kunagi murekohaks kujuneda.

Office Online'i kasutajaliides meenutab üsna palju menuka Google Docsi oma. Mõlemad on:

* tasuta,
* pakuvad võimalust dokumente, arvutustabeleid ja esitlusi luua,
* pakuvad sarnast kasutajaliidest,
* lasevad dokumendi kallal reaalajas töötada,
* salvestavad dokumendid teenusepakkuja serverisse

Office Online'i eelis võiks siin olla kindlate Microsofti kontorifaili-vormingute tundmine (docx, xlsx, pptx), mis on üldiselt väga levinud.

See annab suure tõenäosuse, et loodud Office'i fail avaneb igal seadmel vigadeta ja täpselt samal kujul.

Google Docsi eelis on aga seotus Google'i veebiteenuste maailmaga, mida paljud samuti väga hindama on hakanud. Ja sellel on offlain-režiim, mis võib hädaolukorras marjaks kuluda.