Jõudlustestides on nVidia kiip end vägagi edukalt tõestanud, kuid varsti on ka need tulemused väheolulised, sest Tegra 4 tõotab tulla koguni kuus korda võimsam, vahendab Kahvel.ee.

4. generatsiooni Tegra kiibistik on alles väljatöötamisel ning kannab praegu veel koodnime Wayne, kuid teavet on juba lekkima hakanud.

Uus kiibistik valmib 28 nm tootmismeetodil, suurendades võimekust ning vähendades energiakulu. Kasutusel on 4+1 tuumade süsteemiga protsessor, mille kuni 4 jõulisemat tuuma käivituvad vaid siis, kui rakendus neid vajab. Vastasel juhul on töös üks ökonoomne tuum, mis suurendab aku vastupidavust.

Graafikajõudlus on Tegra 4-l suisa ulmeline: 72 graafikatuuma pakuvad väidetavalt eelkäijast 6 korda suuremat jõudlust ja võimaldavad mängida 120 Hz 1080p videot. Uskumatul kombel on juttu tehtud ka 4K video mängimisest. Graafika on teadupärast nVidia pärusmaa, kuid 4K?!

Huvitav saab olema, kuidas Tegra 4 nt Exynos 5-le vastu saab. Järgmise generatsiooni seadmed, mis neid kasutavad, tulevad igatahes vägagi asjalikud.