nVidia nupumehed muutsid nimelt odavaid LCD-paneele suhteliselt lihtsa nipi abil palju võimekamaks, nii et resolutsioon neljakordistus ja pildi värskendamise sagedus kahekordistus.

Kuidas nad selle saavutasid? Inglise keeles on lahendusel päris uhke nimi: cascaded displays. "Köögipool" on aga võluvalt lihtne – paneelid on üksteise peale asetatud. Õigemini ette. Nende vahel on väike vahe.

nVidia lõi lahenduse Oculus Rifti taolisi virtuaalreaalsuse-seadmeid ja üldse kuvarprille silmas pidades. Kuna Rift on odav seade, pakub see madalat resolutsioon ja pilt näeb üsna inetu välja. nVidia tahtis selle sarnase lähenemisega üle lüüa. Selleks kulus neil kaks odavat LCD-monitori (7-tollised, resolutsioon 1280 x 800).

LCD-paneelide üksteise ette asetamine toob kaasa omad miinused. Väheneb pildi eredus, lisandub moonutusi ja sobiv vaatenurk on üsna piiratud. Aga kõik see oleks problemaatilisem pigem sülearvuti või nutitelefoni kui kuvarprillide puhul, mis toob pildi vaataja silmade lähedale. Ja moonutusi vähendab vastav tarkvara.

Allikas: ExtremeTech