Nüüd võib seis aga muutuda, sest AMD ja Intel hakkavad koostööd tegema korraliku mängujõudlusega õhukeste ja kergete sülearvutite loomise nimel.

Koostöö tulemusel lisandub Intel Core'i perre mikroprotsessor, mille osa on spetsiaalselt loodud AMD Radeoni graafikatuum.

Inteli 8. põlvkonna H-seeria Core-protsessori edasiarendus jõuab turule usutavasti algava aasta esimese veerandi jooksul.

Arvutimängundusel läheb brauseri-, konsooli- ja mobiilimängunduse kõrval endiselt hästi, aga kindlasti oleks hea, kui kerged ja õhukesed sülerid hakkaksid korralikku mängujõudlust pakkuma. Odavalt see lõbu ilmselt ei saabu, aga ikkagi.

Uudis on tähtis ka põhjusel, et koostööd alustavad firmad on seni olnud suured rivaalid. Intel on nimelt suurim x86-arhitektuuriga mikroprotsessorite (tavaliste koduarvutiprotsessorite) tootja ja AMD siin selle ainuke tõsiseltvõetav rivaal.

Koostöö idee pärineb Intelilt, mille esindajad ka AMD-le ise lähenesid.

Intel oli pika aja vältel ka suurim pooljuhtkiipide tootja, aga loovutas selle trooni hiljuti Samsungile.

AMD graafikatöötluslahendused elavad muide ka konsoolides PlayStation 4 ja Xbox One. Nendega konkureeriv Nintendo Switch kasutab seevastu nVidia lahendust.

AMD aktsia hind tõusis tänu sellele uudisele esialgu 6,7% võrra, Inteli oma 0,4%, aga nVidia oma kukkus 0,4% võrra.