Näiteks videomängulegend Nintendo alustas 1889. aastal mängukaarditootjana, mis oligi kuni 1959. aastani nende põhitegevus, ja jätkub sellega kodumaal Jaapanis tänaseni.

Nutiseadmete, televiisorite ja muu säärase poolest tuntud Lõuna-Korea hiid Samsung sündis Su-dongi linnakeses 1938. aastal pisikese kaubandusfirmana, mille põhitegevus oli kohalikele toidukaupu toota (kuivatatud kala, nuudlid, kohalikud juurviljad jms) ja turustada.

Elektroonikaga hakkas firma tegelema 1960ndate lõpus – esimene toode oli mustvalge televiisor – aga tehnoloogiaalal ambitsioonikaks muutus Samsung pigem alles 1980. aastatel, kui hakkas tootearendusse palju investeerima. Siin aitas ka see, et Samsung ostis ära tollase suure telekomfirma Hanguk Jeonja Tongsin.

Samsung on panustanud ka palju ehitussektorisse, näiteks maailma kõrgeim hoone Burj Khalifa ja Malaisias asuvad Petronase kaksiktornid on ehitatud just nende poolt. Samsung Electronics tegeleb aga ainult elektroonikaga.

Samsung on hoidnud suurima mobiilitootja tiitlit alates 2012. aastast ja tõusis lisaks mullu senise liidri Inteli ees suurimaks pooljuhtkiipide tootjaks. Mis tähendab jämedalt võttes nutiseadmete ja arvutite protsessoreid.