Kuna kiirsõnumivahetuse eesmärk on suhelda, saab seda täiustada ainult suhtlemiskanalite täiustamise kaudu. Microsoft seda tegigi: teenus läheneb rohkem sotsiaalvõrkudele ja täiustab faili- ja videovahetust.

Messenger Connect meenutab Facebook Connecti: võimaldab igal veebisaidil Messengeri integreerida, nii et tšätt ei sõltuks enam pelgalt sellest, et rakendus on avatud. See tähendab ka Facebooki ja mujale kiirsõnumite ja postituste saatmist, samuti sotsiaalvõrkudest isikliku kama edasi saatmist. (Facebooki enda tšätt ongi hetkel nõrgavõitu.)

WLM9 pakub ka võimalust eri vestlused ühe paani (tab) alla koondada, et need ei risustaks töölaua alariba. Seda on kasutajad ammu soovinud, aga tegijad on seni sellest mööda vaadanud. Kui selline töölaad valida, peab algupärasest Live Messengeri välimusest aga loobuma.

Microsoft püüab WLMi kasutamist laiendada ka kõrglahutusega videokõnede tegemise võimalusega, milleks vajate muidugi sobivat veebikaamerat, ja taibutelefonide rakendusega (Windows Phone, iPhone).

Rakendus on seotud ka Bingi otsimootoriga, et saaks dünaamiliste linkide abil jutust kohe otsingusse suunduda.

WLM9 peaks ilmuma suvel, vähemalt beetavariandis. Selle sihtgrupiks on Windows 7 omanikud, nii et XP tugi puudub (Vista tugi on olemas).

Vaadake juutuubiklippi ka!