Häkkerirühmitus #GOP korraldas ulatusliku rünnaku Sony Picturesi töötajate arvutitele ning omandas sealt mitmesugust väärtuslikku infot ja ligipääsu eri Twitteri-kontodele.

Anonüümne allikas kinnitas Deadline'ile, et asi on tõesti tõsine ja Sony Picturesi igapäevaelu hetkel lausa halvatud.

Variety allikas lisab, et küberrünnakust taastumiseks kulub kuni kolm nädalat ning töötajatel ei soovitata hetkel kontoris üldse võrku minna, ega isegi tööga seotud e-postkasti külastada.

Muidugi kaasnesid rünnakuga ähvardused, et see pole veel kõik. Umbes nii seisab häkkerite pöördumises: "Me juba hoiatasime teid ning see on alles algus. Jätkame, kuni meie nõudmised täidetakse. Hoiame teie siseinfot, kaasa arvatud tippsalajast infot. Kui te ei kuula, toome info maailma ette."

Foto: ekraanitõmmis

Mida kurjamid täpselt tahavad, jääb esialgu segaseks. Igatahes võib arvata, et peagi lekib internetti Sony salainfot tulevikuplaanide kohta, või isegi materjali valmimata linalugudest.

Sony Picturesi esindajad võivad lohutada end mõttega, et kohe lähikuudel neil midagi tõeliselt eepilist maailma ette jõudmas pole. Ja ilmselt võib info suurprojektide kohta pigem hea reklaamina mõjuda, saabugu see siis ametlikust allikast või veebilekkimise teel.

Sony jaoks on kogu lugu eriti kurb muidugi seetõttu, et häkkerid on varem edukalt rünnanud ka nende mänguharuga seotud servereid.

Ülalolev foto on illustratiivse eesmärgiga ja põhineb värskest põnevikust "The Equalizer" (selle aluseks olnud vana telesari on Eesti televaatajale tuntud kui "Kutsuge McCall"). Filmi tootis Sony Picturesile kuuluv Columbia, mis kuulub suurimate filmistuudiote hulka.