"О+К" uuringufirma poolt spetsiaalselt Kaspersky Lab-i jaoks teostatud rahvusvahelise uuringu kohaselt jäid 14% kasutajatest üle maailma oma nutitelefonist ilma viimase kaotsimineku või varguse tõttu.

Kaspersky Mobile Security funktsionaalsuse laiendamine kindlustab senisest tõhusama andmekaitse nutitelefoni kaotsimineku või varguse korral. Näiteks on Salafoto funktsioon loodud just selleks, et aidata omanikul varast tuvastada. See võimalus osutub asendamatuks juhul, kui seadme omanik vajab tõendeid, et nutitelefon on varastatud või seda kasutavad võõrad isikud. Telefoni esipaneelil oleva kaamera abil teeb seade märkamatult pilte siis, kui seadmega teostatakse teatud toiminguid – näiteks puudutakse ekraani. Edasi laetakse pildid üles Web Management-i portaali, kus nendega võib tutvuda nutitelefoni omanik.

Web Management-i keskkond on loodud mobiilseadmega ühenduse säilitamiseks viimase kaotsimineku või varguse korral. Portaal võimaldab kaugaktiveerida vargusevastase mooduli, mis positsioneerib mobiilseadet sisseehitatud GPS-vastuvõtja abil, blokeerib ja kustutab andmeid, et need ei satuks võõraste inimeste kätte, ning samuti võimaldab tutvumist Salafoto abil tehtud piltidega.

Uuendatud Kaspersky Mobile Security uus Salafoto funktsioon ja Web Management-i toetus on ühendatud nö klassikaliste kaotsimineku ja varguse vastase kaitsemeetmetega. Selleks on endiselt ettenähtud seadme kaugjuhtimise võimalus SMS-käskude saatmise abil. SIM-kontrolli funktsioon võimaldab aga tuvastada kaotatud seadmesse vastse valdaja poolt paigaldatud uue SIM-kaardi numbri.

Kaspersky Lab-i tootearenduse tiimi kommentaar: «Selles uuenduses on pööratud erilist tähelepanu seadme varguse vastastele kaitsefunktsioonidele. Teame, et mobiilseadmete kaotsimineku või varguse korral jäävad kasutajad tihtipeale oma olulistest andmetest ilma. Kaspersky Mobile Security-sse on lisatud selline funktsionaalsus, mis oluliselt suurendab kaotatud või varastatud seadme tagasisaamise tõenäosust.»

Interneti kasutajate uuring on läbi viidud 2012. aastal sõltumatu uuringufirma "O+K" poolt spetsiaalselt Kaspersky Lab-i jaoks. Küsitluses osales üle 11 tuhande vähemalt 16-aastaseid kasutajaid Ladina ja Põhja-Ameerikast, Lähis-Idast, Euroopast, Aasiast ja Aafrikast.