Kahtlemata, kui uskuda nende arvukaid konkurente eesotsas Microsoftiga - see vallutamata pirukatükk asub odavseadmete turul.

Mozilla esindajad olid varem juba maininud, et nende mobiili-opsüsteemi Firefox OS kasutavad seadmed saavad olema soodsad. Siiski tuleb teatava üllatusena, et nii soodsad.

Telefónica müüb Hispaanias alates tänasest (2. juulist) esimest Firefoxi-nutitelefoni ZTE Open, mille hind on kõigest 69 eurot.

Operaatorfirma ei piirdu Euroopaga, vaid toob sama mudeli lähinädalatel välja ka näiteks Kolumbias ja Venezuelas.

ZTE Open sisaldab 3,5-tollist HVGA TFT puuteekraani, 3,2 MP kaamerat, 256 MB RAM- ja 512 MB ROM-mälu (kombineeritud), 4 GB micro-SD kaarti, FM-raadiot, mitmeid teenuseid nagu Nokia HERE ja muidugi Mozilla brauserit.

Mozilla väidab, et Firefoxiga nutitelefonid kohanduvad kasutaja käitumisele ja vajadustele otsingute vallas. Kas lahendusest saab tõesti midagi kasulikku ja praktilist või pigem midagi vaese mehe Siri / Google Now taolist, saame näha.

(Üllatav odavus ei pruugi muidugi tagada jala ukse vahele saamist. Säästu-Android on samuti laialdaselt saadaval, näiteks Vodafone pakub brittidele Smart Minit umbes 50 euroga.)