Twitteri nišš on väga unikaalne: vaid 160 tähemärki ja ei baitigi rohkem. Selline mikroformaat näis alguses väga piiratuna, kuid ajapikku sai selgeks, et inimesed ei jõua ega tahagi rohkem lugeda ega kirjutada. Muidugi ilmub meil ikka veel õnneks Sirp ja Akadeemia, kust saab kätte regulaarse doosi pikki ja monotoonseid tekste, kuid Twitteri formaadipiirang on tegelikult väga nutikas. See sunnib nuputama.
Vine
Mõte:
salvesta kuuesekundilisi klippe ja jaga sotsiaalmeedias

Hind:
tasuta

Platvorm: iPhone

Veeb:

Rakendustepoes:

Ja nüüd laienes Twitter videomaailma, mis on ju hoopis teistsugune, kuid Vine-ga ka pisut sarnane. Tee lahti iPhone, ava Vine ja alusta videot. Kui hoiad näppu ekraanil, salvestatakse kaadrid. Kui ei hoia, ei salvestata. Video pikkus maksimaalselt kuus sekundit. Ja ongi valmis video-Twitter.

Piiratud pikkusega videoklipike annab võimaluse lihtsalt oma elust naljakamaid hetki korraks kinni püüda. Aga lisaks pakub selline näpp-ekraanil salvestusrežiim ka võimaluse teha nutikat montaaži: tee kaader-haaval nukufilme, loo ajahüpetega lühikomöödia või anna videos koogi kiirretsept.

Salvestatud videosid saab Vine-s ja Twitteri ajateljel vaadata automaatselt ilma mingi play-nuputa ja need väntavad igaveses tsüklis. See on meemimaailma animeeritud gif-idelt laenatud võte, milles giganttuvi ründab igavesti süütut jalakäijat.

Praegu on Vine ainult iPhone'i jaoks. Täpselt nii nagu oli esialgu ainult iPhone's megapopulaarne pilditöötlus app Instagram, mille Facebook oma tiiva alla võttis. Küllap laseb Twitter ka Androidi rahval varsti Vine-i mõnusid tunda.

Vine'le ennustatakse suurt tulevikku. Ajal, kui me suudamegi kuueks sekundiks keskenduda, on see ka täiesti põhjendatud.

Vaata näiteid Vine'i videotest:





Vaata ka Vine-ga