Täna on luubi all rakendus, mis kuvab vajalikud otseteed ekraani küljele, kuid vähem pealetungival viisil, andes lõppkokkuvõttes paindlikuma lahendi kasutajale. Saage tuttavaks rakendusega, mille nimeks on Sidebar, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Funktsionaalsus

Ekraanile paigutus on kasutaja poolt täpselt ära määratav – valida saab kõigi nelja ääre vahel.

Miinusküljeks peab aga lugema seda, et kahjuks saab lisada samaaegselt ekraanile ainult üht riba. Teisalt ei ole tasulises versioonis otseteede lisamisel piiranguid – kasutaja võib neid panna nii palju kui süda lustib.

Rakenduse enda kuvamine on lahendatud sarnaselt Ubuntu operatsioonsüsteemi mobiilsete seadmetega – tõmba sõrmega üle ekraani ääre ning siis kuvatakse otseteed. Kui tundlik ning kui suur on ääreala, kust Sidebar välja tõmmatakse, saab kasutaja samamoodi vastavalt oma soovile seadistada.

Rakendusel on võimalik kuvada kõik programmid, mis hetkel töötavad, andes sellega korraliku rakendushalduse (task manager) funktsionaalsuse ka vanematele operatsioonisüsteemidele, millel see puudu on.

Kui puudub soov kõiki programme lisada, siis on võimalik piirduda ka ainult indikaatoriga, mis näitab programmi staatust. Viimane on suuresti sarnane OS Xis nähtud lahendusega, kus rakenduse tegumiribal oleval otseteel kuvatakse väikest märget. Need funktsioonid on piiratud küll tasulise versiooniga.


Mõlemas variandis on saadaval aga võimalus küljepealse riba tausta ning läbipaistvuse seadistamine, et kasutaja silmale mugav oleks. Lisaks siis, nagu algselt sai ka mainitud, rakenduste otseteede lisamine ning nende ikoonide muutmine programmis.

Väikese lisana on süsteemi integreeritud mõned väikesed lisad – võimalus lülitada välja näiteks mõned lisad sinu nutitelefonil või tahvelarvutil, olgu see siis Bluetooth või WiFi. Samamoodi saab kiirelt aktiveerida ka taskulambi-funktsiooni, kui seade seda toetab.

Siinkirjutaja jaoks kõige parem argument selle rakenduse valimisel oli fakt, et selle ökoloogiline jalajälg Androidi-nutitelefoni sees on minimaalne. Ei tähelda liigset aku tühjenemist ega jõudluse kadu, mis osade pidevalt taustal askeldavate rakendustega kaasneb.

Visuaalselt on samuti kõik sujuv, tekitades mulje, et see rakendus on osa Androidi operatsioonisüsteemist. Loomulikult mängib oma rolli ka see, et see programm ei tööta mitte töölaual, vaid ka siis, kui mõni teine rakendus on avatud.

Kokkuvõte

Tasuta versioon pakub kasutajale paindliku võimaluse kuvada mugavalt ning kiirelt otseteid teistesse programmidesse. Tasulise versiooni puhul kaovad ära aga lisatavate otseteede piirangud, pakkudes kasutajale maksimaalset mugavust.

Samas tasuta versioon, peab kohe eraldi välja tooma, on ikkagi täitsa tasuta, isegi tüütuid reklaame ei kuvata kusagil.