Androidiseadmes on pisike tarkvarajupp, mis läbi funktsiooni Accessibility (Juurdepääsetavus) pääseb ligi teadetele, mis kuvatakse teadeteribale. Sealt edasi on lühike samm kogu see info sünkroniseerida kasutaja teiste seadmetega, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Antud olukorras kasutatakse veebilehitsejate Google Chrome või Mozilla Firefox laiendusi.

Tänu sellele ei pea arvutisse paigaldama lisarakendust ning asi töötab erinevatel operatsioonisüsteemidel probleemideta.

Info, mida sünkroniseerida, saab kasutaja ise valida. Või siis lihtsamalt öeldes: kasutaja saab otsustada, milliste rakenduste teated välistada või lubada sünkroniseeritava info juures.

Tänu sellele saame näiteks vältida situatsiooni, kus tööarvuti ekraani all nurgas kuvatakse iga natukese aja tagant Näoraamatu infot mängukutsete kohta või mis veel hullem – mängude sisu-uuenduse materjali.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Erinevalt nii mõnestki analoogsest rakendusest ei pea seadmed olema ühes võrgus, kuna info kantakse ühest seadmest teise üle interneti. See omakorda teeb kasutamise lihtsamaks, kuna ei pea muretsema selle tõttu, kas seade on end lülitanud kodus või tööl WiFi võrku.

Kahjuks kaasnevad ka selle rakendusega teatud miinused. Pisikesed vead, mis on seotud rohkem seadmetootjate enda programmeerimisvigadega. Näiteks HTC seadmete puhul kipub pidevalt saatma teadet, et energiasäästurežiim on välja lülitatud. Seotud on see erinevate rakenduste avamisega jms.

Selle vältimiseks tuleb kogu Power-sektsioon valikust eemaldada, mistõttu aku tühjenemise jms kohta ei kuvata arvutis infot.

Samas ei ole see võrreldav osade Samsungi seadmete hädadega, kus automaatselt aktiveeritakse funktsioon TalkBack ning lisaks teadete edastamisele teistesse seadmetesse loetakse need ette. Viimast ei anna ka keelata, mistõttu on kõikide analoogsete rakenduste kasutamine raskendatud.

Fotod: ekraanitõmmised rakendusest

Miks mul seda vaja on?

Lihtne vastus on see: ei pea alati oma nutiseadet kotist või sahtlist välja võtma, et kontrollida, kas midagi on vahepeal toimunud. Saab rahulikult keskenduda olulistele asjadele ning kui mingi teade tuleb telefoni või tahvelarvutisse, kuvatakse see teise arvuti ekraani alumises nurgas.

Antud aspektis on ka MightyText äärmiselt mugav lahend, kuna teavitab aku tühjenemisest, sõnumitest ning kõnedest arvutis.

Mõtle, kui palju on mugavam, kui lisaks nendele ka kõik muud rakendused oma info saavad edastada.

Kokkuvõte

Desktop Notifications võib olla mõnele väga kasulik platvorm, teisele aga väga tülikas ning töörütmi häirida.

Samas ei saa mööda faktist, et kasu on sellest ikka, rohkemal või vähemal määral. Kui eelnevalt ma ei jätnud telefoni helinat sisse tänu rakendusele MightyText, siis nüüd võin seda hoida ka kotipõhjas terve päeva – kõik info kuvatakse mugavalt tööarvuti ekraanile.