Peagi, õigupoolest juba praegu, on tehnoloogiamaailmat vapustamas veel üks uus tootekategooria – nutikellad, kirjutab Kahvel.ee.

Kuigi praeguseks on poodide riiulitel olemas juba mitmete erinevate tootjate nutikellad, on nende kvaliteet ning kasutusvaldkonnad erinevad.

On näha, et tegu on valdkonnaga, mis pakub huvi paljudele firmadele, kuid senimaani ei ole ükski firma päris 100 protsendiliselt teemat "läbi hammustanud".

Kus on nutikellad praegu?

Enim on meediakajastust saanud Sony SmartWatch 2, Samsung Galaxy Gear ja Pebble.

Kuigi peavoolumeedia on seni kajastanud vaid mainitud tootjate "ajamasinaid", on turul veel mitmeid teisigi firmasid, kes on samas tootekategoorias tegevad: Motorola MOTOACTV, i'm Watch, WIMM One.

Kõigi nende kellade puhul on nii plusse kui ka miinuseid. Minu hinnangul on Sony miinuseks selle kvaliteet, mis jätab väga odava mulje. Samas tuleb võtta arvesse, et ka päris käekellade maailmas on olemas eraldi spordi- ja luksuskellad.

Lapsepõlvest mäletan endal ja sõpradel käekellasid, mille rihmad olid tehtud odavast kummist. Sama vanaaegset odavat kummi kasutab Sony oma SmartWatch 2 puhul. Tõsi – firmal on valikus ka kallim variant, millel väidetavalt on juba kvaliteetsem rihm.

Berliinis toimunud Euroopa suurimal tehnikamessil näitas Sony oma uut nutikella uhkusega. Firma boks oli massiliselt täis pleksiklaasi taha peidetud erivärvitooni kellasid.

Funktsionaalsuse poolepealt võimaldab Sony kell kuvada seadme ekraanile kasutaja telefoni tulevaid kõnesid, sõnumeid, Facebooki ning Twitteri teavitusi.

Lisaks saab sel kasutada ka spetsiaalseid SmartWatch 2 jaoks arendatud rakendusi. Rakendused hõlbustavad teenuste tarbimist nutikella abil.

Loe täisteksti saidil Kahvel.ee.