See oleks põhimõtteliselt kantav pisiarvuti ega pea funktsionaalsuselt alla jääma näiteks nutitelefonile.

Edukaid katsetusi on juba olnud (eesotsas firmaga Casio 1980-ndatel). Nüüd jääb küsimus, kas lahendus huvitaks ka tänapäevast tehnikafänni.

Kuna keegi ei taha näha nutiseadmete turgu uues suunas laienemas, ilma et endal oleks midagi ette näidata, arendavad taolisi aksessuaare juba mitmed suurtootjad. Teiste hulgas kuuldavasti Microsoft, Apple, Samsung, Foxconn ja Dell.

Üht-teist on "uue laine" esindajatest juba saadaval, aga seni erilise eduta (Sony SmartWatch, ülaloleval fotol).

Mis oleks see killer app ehk massidele atraktiivne äpp/lahendus, mis veenaks võimalikult paljusid endale juba olemasolevate nutiseadmete kõrval taibukat käekella soetama?

Techradari ajakirjanik leiab, et nutikellad peaksid kindlasti sisaldama NFCd ehk lähiväljasidet, ja tal on tuline õigus!

Eriti mugavaks muutuksid seeläbi kontaktivabad maksed – mobiilimaksete noor atraktiivne sugulane. Mugavus ja kiirus on põhiliste omaduste seas, mida me tänapäeval tehnikalt nõuame-otsime - et meile jääks rohkem aega end haigeks töötada või sihitult netis surfata.

Lähiväljasidega käekell muudaks maksete sooritamise kõrval kerge(ma)ks paljud teisedki tegevused, mille pärast ei viitsi vajalikku seadet või kaarti taskust või kotist välja sikutada.

Näiteks QR-koodide lugemine (avalikus ruumis on neid palju), sõiduõiguse kinnitamine ühistranspordis, digipiletite, -kaartide ja -kupongide kasutamine jne.

Muidugi sõltub NFC-lahenduste populaarsus ja levik teenusepakkujate usinusest, kes peavad need välja mõtlema ja lolli- ja kasutuskindlaks arendama. Aga selle poole liiguvad asjad nagunii, ei?

Muide, ülalmainitud SmartWatch 2 juba sisaldab lähiväljasidet. Tundub, et selle potentsiaalsed plussid on Sony vidinameistritele arusaadavad.