Aga nüüd on tekkinud võimalus nutikella abil raha teenida, mitte ainult kulutada. Ja seda tänu imeväärselt edukale* tootjale Pebble.

Pebble kogub hetkel rahvarahastuse teel toetusi oma uuele valmivale nutikellale Time ja kuna kampaania kulgeb üliedukalt, tahavad nad anda osa rahast leidlikele kaasamõtlejatele.

Time sisaldab nimelt vähem erinevaid sensoreid kui näiteks Apple'i Watch või paljud Android Weariga kellad. Pebble'i nupumehed leidsid aga toreda viisi, kuidas seda kompenseerida.

Tootja esindaja selgitab: "Me ei taha oma 179-dollarilisse seadmesse iga võimalikku andurit ja vidinat toppida. Selle asemel laseme arendajatel neid lisada "nutika randmerihma" kaudu – Pebble paneb parimate projektide nimel välja miljon dollarit!"

Esimesed nutika-rihma-projektid on juba töös. Näiteks Seeed Studio loob konnektori, mis võimaldab nutikellaga ühendada umbes 20 eri moodulit – mitte küll kõik korraga –, muuhulgas lähiväljaside kiip ja GPS.

* Kanada firma Pebble imeväärne nutikella-alane edu seostub ühisrahastus-saidiga Kickstarter, kus nende mõlemad senised mudelid on toetussummade kogumisel rekordeid löönud. Nende esiklaps Pebble on hetkel kolmas enim raha kogunud projekt saidil, uus projekt Pebble Time aga numero uno ja kogub lisatoetusi veel terve nädala jooksul.