Järgnev tekst põhineb kolmel iseseisval lool saidilt Kahvel.ee, lingid originaaluudistele toodud allpool, alapealkirjades.

Samsungi juhtivtöötaja Lee Young-hee kinnitas väljaandele Korea Times uue tahveltelefoni Note III ja nutikella Galaxy Gear olemasolu ning esitluskuupäeva.

Young-hee sõnul esitletakse mõlemaid seadmeid 4. septembril Berliinis toimuval üritusel Samsung Unpacked, mis algab Eesti aja järgi kell 20:00. Ainsa eestikeelse väljaandena teeb ürituselt otsereportaaži Kahvel.

Väidetavalt jooksutab nutikell Androidi tarkvara ning selle ekraan ei ole painduv.

Young-hee leiab, et nutikellale on turul ning kasutajate randmetel ruumi küll. Samas rõhutab ta, et tegu ei ole veel tavatarbijale sihitud tootega, vaid hoopis tehnikahuvilisele arendatud seadmega.

Foto: tootja

Samsung teatas eile plaanist hakata tootma lastele mõeldud tahvelarvuteid.

Esimene laste jaoks arendatud seade põhineb tahelarvutil Galaxy Tab 3. Sisuliselt on mainitud aparaat saanud endale teistsuguse värvitooni ning sellele on arendatud spetsiaalne mugav kaitseümbris. Tahvelarvuti kannab nime Galaxy Tab 3 Kids.

Tehnilised näitajad:

* Kahetuumaline protsessor
* 7-tolline ekraan
* 1024 x 600 resolutsioon
* 3-megapiksline tagumine kaamera
* 1,3 megapiksline eesmine kaamera
* Android 4.1

Erinevalt teistest Samsungi Androidi-seadmetest ei ole lastele arendatud tahvli puhul visuaalselt näha, et sel jookseks Androidi operatsioonisüsteem, kuna Samsung on tahvlile arendanud spetsiaalselt kõige pisematele sobiva kasutajaliidese.

Galaxy Tab 3 Kids jõuab esmalt müügile Lõuna-Koreas ning seejärel muudes regioonides. Firma ei ole uue tahvli hinda veel avalikustanud.

Sel aastal on turule jõudnud mitme firma suurte paneelidega 4K telereid.

Lisaks muljetavaldavale resolutsioonile (3840 x 2160) ja paneelidele on neil senimaani olnud ka väga krõbedad hinnad. Näiteks maksab 85-tollise ekraaniga Samsungi disainiseeria teler Eestis pea 35 000 eurot.

Kuid ei maksa pead norgu lasta. Anonüümsete allikate kohaselt kavatsevad Samsung ja Sony lähiajal langetada 55- ning 65-tolliste 4K telerite hindu vähemalt 800 euro võrra.

Erinevalt teistest tootjatest on LG teatanud plaanist tuua turule soodsaid 4K telereid, mida pole kostitatud eriliste nutifunktsioonidega.