Lõuna-Korea elektroonikatootja Samsung võib küll nii tunda.

Tänavuse aasta algus oli enam kui roosiline. Galaxy S7 oli esimene müügile jõudnud tipptelefon ja Samsung oli esimene virtuaalreaalsuse tootja, mis suutis huvilistele kohe terve ökosüsteemi välja pakkuda: nii kaamera, sisu vaatamiseks sobivad nutiseadmed ja peakomplekti kui ka Facebooki näol sisujagamise keskkonna.

Paraku algasid jamad augustis ja pole siiani päris lõpule jõudnud. Galaxy Note 7 telefonid tuli müügilt ja omanikelt tagasi korjata, kahju ettevõtte mainele on olnud tohutu, miljarditesse küünivast rahalisest kahjust ja võimalikust kahjust keskkonnale rääkimata...

Nüüd kuuldub, et midagi on katki Samsungi pealtlaetavate pesumasinatega, sest neid tuli USA-s 2,8 miljonit eksemplari ruttu "tagasi kutsuda".

See puudutab vahemikus 2011. a märtsist kuni 2016. a oktoobrini toodetud 34 eri mudelit. Kuuldavasti on mõned plahvatanud, mõnel aga trummel töö käigus liigse vibratsiooni tekitamise tõttu pesumasina ülaosa täitsa lahti raputanud.

Ametlikult on arvel 733 juhtumit, kus Samsungi pesumasin töö ajal lagunes, ja üheksa inimest said haavata (murtud lõualuu, vigastatud õlg jne).

Samsung pakub kaebajatele kaht valikut:

a) töömees tuleb koju ja teeb pesumasina tasuta korda ja olemasolevale garantiile lisandub üks aasta

b) uue pesumasina ostes saab selle kuni 150 dollari võrra odavamalt (ei pea Samsungi toodang olema)

Kui nüüd kogu seda Samsungi õnnetut aastat kuidagi positiivses võtmes vaadelda... siis nende eestlaetavad pesumasinad olla täitsa korras.

Ei, üks asi on veel hästi. Samsungi juhtmeta kõrvaklapid ilmusid ammu enne Apple'i omi. IconX saabus augustis, AirPods pidi ilmuma oktoobri lõpus, aga nüüd enam ei teagi, ilmselt jääb 2017. aastale.

See on oluline, sest Samsung on huvitatud oma otseselt konkureerivaid tooteid enne Apple'i omi väljastama. Note 7 valmis kuuldavasti iPhone 7-le mõeldes kiirustades.