2009. aastal algatatud projekt Bookshelf www.bokhylla.no võimaldab juurdepääsu 50 000 raamatule, mis trükitud 1690ndatel, 1790ndatel, 1890ndatel ja 1990ndatel. Kokkuleppel Kopinoriga, kes esindab kirjastajaid, autoreid ja teisi autoriõiguste omanikke, on Norra rahvusraamatukogu suutnud teha kättesaadavaks ka need raamatud, mille autoriõigused on kaitstud.

Nüüd saab teenust laiendada ning teha alaliselt kättesaadavaks. Jätkub 20. sajandil ja ka 2000. aastal ilmunud raamatute lisamine digitaalkogusse. 2017. aastal, mil projekt lõpule viiakse, sisaldab digitaalkogu 250 000 raamatut. Veel tänavu sügisel, kui on lisatud 60 000 raamatut, on kättesaadavate raamatute arv enam kui kahekordistunud.

Bookshelf teenus on tasuta kõigile Norra IP aadressi omanikele. Autoriõigusega kaitstud raamatud ei ole siiski kohandatud allalaadimiseks või väljatrükkimiseks. Autoritele, muudele sisuloojatele ja kirjastajatele makstakse tasu äsja sõlmitud kollektiivlepingu kaudu. Autoriõiguste omaniku nõudmisel võimaldab leping ka üksikute raamatute kõrvaldamist
digitaalkogust.

Norra rahvusraamatukogu alustas kogude süstemaatilist digiteerimist kuus aastat tagasi eesmärgiga teha elektrooniliselt kättesaadavaks võimalikult palju teoseid. Nüüd jätkub töö Norra kultuuripärandi kättesaadavaks tegemisel koos Bookshelfiga.

"See on poliitiliselt tähtis kirjanduslik ettevõtmine, mis aitab kaasa norrakeelse kirjanduse tutvustamisele. Bookshelf kui suurepärane Norra autorite internetis propageerimise võimalus ja vahend omab suurt tähtsust ka norra keele säilitamise seisukohalt," arvab Norra rahvusraamatukogu direktor Vigdis Moe Skarstein.

"Hea on kogeda, et autoriõiguste omanikud saavad samuti panustada juurdepääsu loomisel nii suurele hulgale kirjanduspärandile," tunnistas Kopinori tegevdirektor Yngve Slettholm. "Kokkulepe on ainulaadne ja oluline samm autoriõiguste haldamise arendamisel. Ettenähtud autoritasu jõuab tagasi autorite ja kirjastajateni, aidates nii kaasa uute tööde loomisele ja avaldamisele."