NRK valis oma jälitajaks õllevara litsentsitingimustega* Opentracker’i, mida kasutab ka Piraadirand. Üheks eraaldi jälitaja püstipanemise põhjuseks oli soov koguda oma vaatajate allalaadimisharjumuste kohta rohkem statistikat, vahendab TorrentFreak.

BitTorrenti jälitaja kasutuselevõtmine oli kerge otsus, kuna katsed traditsioonilise allalaadimisega jooksutasid nende serverid kokku. BitTorrenti tarkvara lubab seevastu jagada oma sisu miljonite inimestega, ilma et peaks tegema ekstra investeeringuid riistvarasse või ribalaiusesse.

NRK esindaja sõnul on viidatud tüüpi jaotuskanali kasutamine usaldusväärne, odav ja auditooriumi seas populaarne. Peamine probleem on autoriõigustega, mille tõttu kavatseb NRK tulevikus teha telesaateid Creative Commons litsentsiga, mis teeb asjad auditooriumi ja levitaja jaoks lihtsamaks.

*Õllevara litsentsitingimused – The Pirate Bay tarkvaraarendajate poolt kehtestatud litsentsitingimused, mille kohaselt peab tarkvara kasutaja mõnda arendajat nähes tollele õlle välja tegema.