See on nutivallas kaalukas sündmus, mis võib olla üks põhjus, miks paljud konkurendid on ilma pikema etteteatamiseta korraga otsustanud oma ürituse selle eel või vahetult hiljem korraldada.

(Teine ilmne põhjus on muidugi tegevuskvartali vahetumine septembri lõpus / oktoobri alguses, mis võib panna tootjaid investoritele meeldimiseks pingutama ja midagi uut esitlema.)

Xiaomi lubab 27. septembril nutikoduseadmeid tutvustada, Samsung näitab midagi 11. oktoobril, Huawei esitleb 16. oktoobril oma uut tipptelefoni Mate 20, OnePlus oma järgmist tipptelefoni usutavasti 17. oktoobril... võimalik, et mõni tegija on hetkel ununenud.

Kõik mainitud üritused olid juba teada, aga nüüd teatas ootamatult ka HMD Global, et näitab Nokia telefonipere uut liiget 4. oktoobril ehk tervelt viis päeva enne Google'it. Kui see pole katse suure konkurendi hiilgusest osa endale napsata, siis...

Hetkel on veel salajas, milline telefon Nokia telefonide valmistajal varuks on, aga veebikõmu põhjal tundub usutav, et see on pigem midagi kulukat ja põnevat kui lihtsalt järjekordne "soodukas".

See võib kõlakate põhjal olla mängimiseks optimeeritud telefon, Zeissi optikaga viie kaameraga telefon või uus lipulaev. Või siis kõik kolm varianti muidugi ühes seadmes korraga.

Hetkel on kindel ainult see, et Nokia üritus toimub 4. oktoobril Londonis, algusega Eesti aja järgi kell 19.