Midagi pole teha, Nokia nimi on kiiresti arenevas nutiseadmete vallas ammu relevantsuse kaotanud. Neil tuleb endale uus koht kätte võidelda, senised saavutused ei meelita tehnoloogiafänne pangakaarte viibutama.

Forte kirjutas juba möödunud mais, et Nokia nime hakkavad kasutama Androidi nutiseadmed ja neid toodab järgneva kümne aasta jooksul HMD.

Kambas on veel Nokia ise ja partner FIH, aga loomingulise töö peab ära tegema pigem HMD üksi.

Igatahes, HMD 8. jaanuaril avaldatud pressiteade selgitas, et esimene Nokia Androidi telefon saabub õige pea.

Mida me nüüdseks teame:

* Mis: nutitelefon Nokia 6

* Ilmumisaeg: tänavuse aasta alguses (early 2017)

* Opsüsteem: Android 7 "Nougat"

* Ekraan: 5,5 tolli, Full HD, kumerad ääred (2,5D), kaitsekihiks Gorilla Glass

* Qualcommi kiip Snapdragon 430, X6 LTE modem

* Mälu: 64 GB andmeruumi, 4 GB töömälu

* kaksik-helivõimendi, mis muudab kõlari valjemaks kui telefonide puhul tavaline (6 dB võrra), Dolby Atmosi tugi, kuigi raske öelda, millist kvaliteeti sellise helisüsteemi puhul loota võib

* 16 MP põhikaamera, f/2.0, faasituvastus-autofookus, tarkvaraline stseenimääraja, 1080p video @ 30 k/s / 8 MP esikaamera

* 3000 mAh aku

* alumiiniumist unibody-tüüpi korpus

Siiani täitsa tore, vähemalt odava telefoni kohta. Edasi muutub aga jutt paraku kurvemaks.

Nokia 6 ilmus müügile nimelt esialgu ainult Hiinas ja seda saab omandada esialgu ainult JD.com veebipoest. Hind 1699 jüaani ehk meie rahas umbes 233 eurot.

HMD lubab, et tänavuse esimese poolaasta jooksul saabub ka teisi Nokia uudisseadmeid.

Forte hüpotees on, et nad tahavadki alustada tagasihoidlikult ja hoida ambitsioonikamad telefonid-tahvlid ajaks, kui vähemalt üks edulugu juba käes.

Kuna Nokia paiskas aasta eest ootamatult Hiinas müügile Androidi tahvli N1, millest kujunes hitt, siis usub HMD kindlasti, et telefoni edulugu on kiire tulema ja siis võib juba hakata edasi mõtlema. Ja tõenäoliselt on neil õigus, millest võidame ka meie, nutiseadme-fännid.