Teadupärast PureView 808 hiilgas samuti 41 MP kaameraga, kuid kogu kasutuselamuse rikkus ära operatsioonisüsteem Symbian Belle, vahendab Kahvel.ee.

Nokia on oma vigadest õppinud ning uusim lipulaev jooksutab Windows Phone 8 operatsioonisüsteemi.

Nagu juuresolevalt pildilt näha, moodustab kaamera võrdlemisi suure osa telefonist. Parima pildistabilisatsiooni saavutamiseks on kasutusel koguni kuus Carl Zeissi läätse ning pimedas pildistamist hõlbustab ksenoonvälk.

Kuna hiiglaslikud pildid võtavad palju ruumi, on neid tülikas jagada. Nokia lahendus probleemile on teha korraga 38 MP ja vaid 5 MP pilt, et väiksemat faili seejärel lihtsam jagada oleks.

Loomulikult on tugi ka 1080p video filmimisele. Video salvestamise ajal on kasutusel kuni 4x suum; langetades eraldusvõime 720p peale, on suum kuni 6x.

Et uut superkaamerat võimalikult asjalikult ära kasutada, paigaldab Nokia esialgu ainult Lumia 1020 peale rakenduse Pro Camera, mis pakub senisest suuremat kontrolli pildistamisseadete üle.

(Suve jooksul jõuab Pro Camera ka teistele Lumia PureView telefonidele nagu 920, 925 ja 928.)

Foto: AP

Kui kaamera hetkeks kõrvale jätta ja muule riistvarale pilk heita, võib leida Lumia 925-le üpris sarnased komponendid.

Kahetuumaline protsessor töötab 1,5 GHz taktisagedusel ning muutmälu on 2 GB. 4.5-tolline PureMotion HD+ OLED ekraan on 1280 x 768 eraldusvõimega ning kaetud tugeva Gorilla Glass 3 klaasiga. Mälumahtu on 32 GB ning eesmine kaamera on 2 MP sensoriga.

Kõik ettekujutatavad juhtmevabad standardid ja asukohamäärajad on Lumia 1020-le sisseehitatud, isegi Qi juhtmevaba laadimine on teise korpusega võimalik.

157,6 grammi kaaluv Lumia 1020 peidab endas 2000 mAh mahutavusega akut ning on saadaval valges, mustas ja kollases värvitoonis.

Euroopa turu lepinguta hind pole veel teada, kuid ameeriklased hakkavad maksma 2-aastase lepinguga seadme eest 300 dollarit.