Seadmel on 3,5 tolline "vastuhakkav" (resistive) 800 x 480 pikseline puuteekraan, väljalibisev qwerty-ekraan, Maemo 5 operatsioonisüsteem ning kõik levinuma traadita sideühendused (3G HSPA, Bluetooth ja WiFi. Graafikale lisab änksu OpenGL ES 3D kiirendi, seade on üdini sõber Adobe Flashiga (9.4) ja asukohta aitab määrata A-GPS. Viie megapikselise kaamera optika on Carl Zeiss'ilt ja seda toetavad kaks LED-välku.

N900 sisemusest leiab 600MHz ARM Cortex - A8 protsessori, 32 gigabaiti sisseehitatud salvestusmahtu, mida saab MicroSD kaardi abil laiendada 16 GB võrra. Videoformaatidest mängib seade maha H.264, MPEG 4, Xvid ja WMV klippe. seade suudab sirvikus maha mängida Flash-video vooge. Lisaks pritsib seade otse välja videot kas üle kaasasoleva kaabli või WiFi võrgu.

Ühe laadimisega kestab seade 2-4 päeva, üle GSM'i on kõneaeg kuni 9 tundi ja internetis surfamist kannatab N900 välja kuni ühe ööpäeva.

Andmeside ja laadimine käib üle Micro USB ühenduse.

Ettevõtte esindajate sõnul pakub seade seni parimat mobiilseadmete internetikogemust.
Seitsmes euroopa riigis saab vormistada juba N900 eeltellimuse ja näiteks põhjanaabrite juures on telefoni hinnaks 600 eurot ehk 9400 krooni.