Nintendol läheb aga hetkel väga hästi, aina võidult võidule. Oleme juba rääkinud, et kaks uusimat mänguseadet olid bestsellerid.

Uue taskukonsooli kohta veidi allpool. Esialgu vaatame uusimad võidud üle, sest Nintendo avalikustas tänavuse esimese kvartali majandustulemused:

* retro-minikonsooli NES Classic Edition osteti 2,3 miljonit eksemplari ja Nintendo rohkem ei pakugi, sest tahab keskenduda praegustele projektidele, aga mitte vana ülessoojendamisele.

* Switchi osteti selle esimesel elukuul 2,74 miljonit eksemplari. Nintendo usub, et tänavu ostetakse 10 miljonit lisaks, mis annaks kokku umbes sama suure numbri kui eelkäija Wii U suutis müüa kogu oma elu ehk nelja aasta ja kahe kuu jooksul.

* Switchi Zeldat osteti 2,76 miljoni koopia jagu, mida on isegi veidi enam kui Switchi osteti. Kui arvestada ka Zelda väljalaset Wii U jaoks, siis on teost ostetud seni 3,84 miljoni koopia jagu.

* Androidi ja Apple'i nutiseadmetele mõeldud mobiilimängu Super Mario Run on viimastel andmetel alla laaditud 150 miljoni digikoopia jagu. Paraku on pettumuse valmistanud tasulise variandi (10 dollarit/eurot) müük, kuigi Nintendo ei täpsusta tulemusi.

* Androidi ja Apple'i nutiseadmetele mõeldud mobiilimängu Fire Emblem Heroes on alla laaditud ainult 15 miljoni digikoopia jagu (see ka ilmus alles 2. veebruaril). Sealsed valikulised lisamaksed on aga kuuldavasti palju popimad kui Mario Runi tasulise variandi eest maksmine.

Okei, uue seadme juurde

Taskukonsool New Nintendo 2DS XL on täpselt see, millele nimi viitab: senisest võimsam ja suurema ekraaniga 2DS. See lubab nautida Nintendo seadmetele DS, 3DS ja New 3DS sobivaid mänge. (DS-i puhul enamikke, mitte kõiki, märgib toote ametlik kodukas.)

Nimi tekitab veidi segadust, sest jätab mulje, et varem on müügil olnud ka "vana" 2DS XL (New on inglise keeles uus). Tegelikult on New 2DS XL-i eelkäija lihtsalt 2DS.

Jaapanis on konsool müügil hoopis nimega New Nintendo 2DS LL, mis muudab olukorra Nintendo konsoolinimedes halvasti orienteeruva inimese jaoks senisest ilmselt veelgi segasemaks.

Ekraan ruumilist pilti ei näita, aga muus on 2DS XL väga sarnane 3DS XL-iga. Isegi eelkäija, algse 2DS-i paindumatu kobakas kuju on kadunud, mida osad kritiseerisid. Uus kuju on klassikaline clamshell ehk siis seadme saab keskelt kenasti kokku panna.

Ekraanipind olla 82% võrra suurem kui algupärase 2DS-i oma. Lisatud on NFC ehk lähiväljaside kiip, et amiibokujukeste abil mängumõnu lisada.

2DS XL ilmub Euroopas tänavu juulis. Hind on veel teadmata, aga USA-s on selleks määratud 150 dollarit. Seadmega samal ajal ilmuvad sellised uued mängud nagu Miitopia ja Hey! Pikmim.

New 3DS XL maksab muide "ainult" 50 dollarit rohkem, kui tahad lisaks ruumilist meelelahutust.