Seni koodnimega NX tuntud seade kannab ametlikku nime Switch ning ülalolev kolme ja poole minutiline tutvustav video ajas kahtlemata fännid elevile.

Switch on kui tahvelarvuti, mis on vastavalt soovile vabalt kaasaskantav või siis dokkjaama kinnitatav. Muidugi reisib mäng kasutajaga igale poole kaasa, et näiteks kodus teleri ees alustada ja käigult jätkata.

Põhiosa

Kaasaskantav osa on välimuselt umbes 7-tolline ekraan, mille vasakule ja paremale küljele saab puldisarnased ribad kinnitada. Need lisavad nupud ja kangid nagu mängupultide puhul harjumuspärane. Lahenduse nimi on Joy-Con.

Nutiseadmete vallas on lisatav pult kui aksessuaar ammu nähtud. Kui aga videot uskuda, siis Nintendo uuendab sellega, et ribasid võivad kasutada korraga eri inimesed, nii et kahekesi mängimine on alati varnast võtta.

Pressiteate põhjal tundub, et kui Joy-Cone on varuks rohkem, siis ei pea multiplayer ainult kahe osalejaga piirduma. Kui lahendus aga ei meeldi, võid kasutada tavastiilis pulti nagu Wii U puhul.

Ka ekraanil toimuv jaguneb mõistagi mitmeks väiksemaks pildiks, et iga osaleja näeks oma osa mängust.

Mängud

Nintendo kuulutab, et juba paljud tuntud arendajad ja tootjad andsid oma nõusoleku Switchi lõbuvaraga varustada.

Teiste hulgas 505 Games, Activision, Atlus, Bandai Namco, Bethesda, Capcom, Codemasters, EA, Epic, From, Grasshopper, Gungho, Konami, Level 5, PlatinumGames, SEGA, Square Enix, Starbreeze, Take-Two, Telltale, THQ, Ubisoft ja Warner Bros. Interactive Entertainment. Ehk siis kõik põhitegijad ja väikeseid tähtsaid tegijaid pealekauba.

Pärast Wii U leiget vastuvõttu teiste tootjate poolt on see hea uudis.

Praegu kindlasti teadaolevad mängud on The Legend of Zelda: Breath of the Wild ja The Elder Scrolls V: Skyrim. Konsooli tutvustavas videos on ka täpsustamata uued Mario, Mario Kart, NBA 2K ja Splatoon.

Võib ennustada, et ilmub palju PlayStationitel ja Xboxidel juba ammu nähtud teoste uusväljalaskeid või remastered-variante. Ja miks ka mitte.

Mänge pakutakse nii mälukaardi laadsel füüsilisel andmekandjal kui ka digikujul. Switchi südames on nVidia mobiilseadmete süsteemikiip Tegra.

Kokkuvõtteks

Switchi hind pole veel teada, aga ilmumisajaks on märgitud 2017. a märts.

Kui nüüd olemasolevat infot objektiivselt vaadelda, siis on Switch pigem põnev lubadus kui kindel edulugu. Kui aga Nintendo suudab hinna madalal hoida, siis võib see olla esimene tõesti edukas mobiilipõlvkonna konsool, mida Androidi leeris on juba aastaid luua üritatud.

Lõpetuseks kaks uue Zelda reklaamklippi ka, üks lahedam kui teine. See on see, mille nimel paljud üldse Nintendo konsoole ostavad: