3DS on ainulaadne nii tõelist 3D-graafikat pakkuva taskukonsoolina kui põhjusel, et selle nautimiseks pole vaja spetsprille.

Mida teame riistvarast ja näitajatest?

* Kaalub 230 grammi;

* 130 x 74 x 20 mm mõõtmed teevad sellest väikseima DS-seadme (võrreldav DS Lite'iga);

* ülemine ekraan on 3,5tolline ja 400 x 240 resolutsiooniga mõlemale silmale, alumine väiksem, puutetundlik ja 320 x 240;

* akukestvus mõeldud kattuma DSi omaga (DSil tootja sõnul 9-14 tundi, sõltub ekraani eredusest);

* andmekandjatest sööb 3DS'i ja DS'i omi ning SD-mälukaarte;

* graafikaprotsessor on DMP Pica200;

* 2,4 GHz Wi-Fi suhtlus;

* kaks kaamerat, mõlemad 640 x 480 lahutusega (0,3 megapikslit);

* ülemine kaamera on ülemise ekraani kohal, sobib 2D-fotode tegemiseks ja videosalvestuseks;

* alumine väliskestal, aitab 3D-fotosid ja 3D-videot luua.

Engadgeti ajakirjanik on muljetanud, et 3DS jätab üldiselt täpselt sama mulje kui DS või DSi. Ruumilise efekti tajumiseks pidi ta silmi hetkeks kohendama, ja hiljem ei tohtinud eriti pead liigutada, aga tore oli.

Võib öelda, et mängutootjad on DS-pere tulevasele viiendale liikmele juba truudust vandunud, asjaosaliste ja töösoleva nimekiri on enam kui muljetavaldav.

Nintendo hõikas ootuspäraselt ise kõige rohkem projekte välja: seadmele jõuavad paljud nende tuntud sarjad nagu „Animal Crossing“, "Kid Icarus", "Mario Kart", "Nintendogs + Cats", "Paper Mario", "PilotWings", "Professor Layton", "Star Fox 64 3D", "Super Mario", "The Legend of Zelda" jm.

Seade hakkab ka 3D-filme esitama, siin sai Nintendo esimeste partneritena välja hõigata Disney, Warner Brosi ja Dreamworksi, kolm suurt ja tähtsat nime. 3DS loob ja näitab samuti 3D-fotosid.

Jaapani äripäevaleht Nikkei kõmutas suvel, et 3DS laseb inimestel sisemisele andmekandjale täismänge paigaldada, mis muutuvad seejärel kättesaadavaks peamenüüst. GameSpoti ajakirjanik kommenteeris seda vaimukalt: 3DS toetab väidetavalt nullmõõtmelisi mängukassette.

Wii järeltulijast on liikvel aga kuulukas, et seegi toetab 3D-pilti. Nintendo ei lisanud seda algupärasele Wiile, sest ootab mõistetavalt ruumilisi visuaale võimaldavate telerite massidesse jõudmist.

3DS ilmub praeguste kavade kohaselt Nintendo käesoleval rahandusaastal, mis lõpeb 31. märtsis 2011.