Vahepealsetel kuudel on NX-i kohta uusi infokilde pudenenud, aga teada on endiselt väga vähe.

Me teame põhimõtteliselt ainult, et see on "täiesti uue kontseptsiooniga mänguplatvorm", mis ei jooksuta opsüsteemi Android.

NX on kõmu põhjal tõenäoliselt üks kahest: uus iseseisev mänguseade või veebipõhine mänguteenus.

Forte kaldub arvama, et pigem viimane, sest Suur N pole huvitatud senisest oluliselt võimsamat konsooli turule tooma. Lisaks haakuks teenusega juba teadaolev plaan mobiilimänge toota. Need peavad ju millegi vahendusel ilmuma.

Teenuse-hüpoteesi poolt räägib ka firma presidendi Tatsumi Kimishima hiljutine teadaanne, et NX ei saa olema uus variant konsoolidest Wii või Wii U.

Kimishima teatas ka, et Nintendo toodab Wii U jaoks uut kraami ka pärast NX-i ilmumist.

Küll aga võib NX-teenus ilmuda iseseisva seadme saatel, mis oleks odav - näiteks 100 dollarit -, mida saaks kasutada koostöös teiste seadmetega - kasvõi Wii U tahvelarvutiliku puldiga - ja mis sisu lihtsalt kasutajale striimiks.

Sellega haakub aasta alguses loetud uudis, et Nintendo patenteeris USAs "statsionaarse mängukonsooli, millel pole optilise ketta seadet".

Odav boks, mis sisu lihtsalt teenusepakkuja serverist striimib? Mängud, mis ei sõltu niivõrd kindla seadme kui internetiühenduse olemasolust? Sellist tulevikku on konsoolindusele ennustatud juba oma kümme aastat.

Nintendol on sellise tulevikuga kaasaminemiseks kaks põhjust. Esiteks on firmale omaenda konsoolide pidev varustamine liiga raskeks osutunud. Ja teiseks näevad nad lähitulevikus rikastumist peamiselt amiibo-kujukeste müümises kui tavapärases mänguarenduses.

Vot ei tea siis, mis juhtuma hakkab. Mobiilimängude kohta aga niipalju, et Nintendo esimene valmib märtsis ja on vabavormiline virtuaalkeskkond, mida asustavad Miid ehk kasutajate avatarid, mida kohtab ka varasematel Nintendo seadmetel ja ja mängudes.