Seega oli mõneti üllatav, et kui Nintendo mullu novembris oma NES-i uuesti müügile paiskas – ilmus algupärasel kujul 1983. a juulis ja müüs 62 miljoni eksemplari jagu –, siis kujunes ka sellest suur hitt.

NES Classic on kompaktsem kui algupärane NES, mahub peopessa ja sisaldab 30 NES-i klassikavaramusse kuuluvat mängu, millest enamik on kõikjal samad, aga 8 erinevad vastavalt riigile või piirkonnale, kus seda müüdi.

Komplektis on üks pult ja see maksis Euroopas 49,99 eurot (USA-s 59,99 dollarit).

Kui praegu veebi teel hankida, siis võid maksta kümneid või sadu kordi rohkem. Sest Nintendo lõi NES Classic Editioni hooajalise tootena ning tootis ja müüs kokku vaid 2,3 miljonit seadet.

Peagi hakati veebis sahistama ka NES-i troonipärija Super Nintendo (1990) uuest väljalaskest. Seda osteti algupärasel kujul veidi vähem (49,1 miljonit eksemplari), aga selle mänguvalik on isegi vägevam ning tänaseni armastatud ja hästi säilinud klassikat tuugalt täis.

Nüüd on teada, et see tõesti ilmub. SNES Classic Edition ilmub septembri lõpus ja taas hooajalise tootena, mis tähendab, et kui toodetud ports on läbi müüdud, siis Nintendo juurde toota ei viitsi. Samas lubab firma, et partii on suurem kui esimesel ringil.

Foto: tootja

Kui algupärase NES-i tutvumishind oli kallim kui algupärane SNES-i oma – vähemalt USA-s –, siis Classicute puhul on vastupidi. SNES Classic ilmub USA-s 80 dollarilise hinnaga.

Samas on kaasas kohe kaks pulti, pikemad kaablid (NES Classicul on 61 cm pikad, SNES Classicul 152 cm).

Peamine tõmbenumber on aga muidugi 21 emulaatortarkvara toel jooksvat teost, mis panevad ilmselt iga retromängude või Nintendo fänni ahnusest keelt limpsama:

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound**
Final Fantasy III
Fire Emblem: Mystery of the Emblem*
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby's Dream Course**
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Mega Man X
Panel de Pon*
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter II' Turbo: Hyper Fighting**
Super Castlevania IV**
Super Ghouls 'n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!**
Super Soccer*
Super Street Fighter 2: The New Challengers*
The Legend of Mystical Ninja*
Yoshi's Island

* ainult Jaapanis, aga mitte Euroopas ja Põhja-Ameerikas
** ainult Euroopas ja Põhja-Ameerikas, aga mitte Jaapanis

Muidugi ei sisalda valik isegi ligilähedaselt kõike head ja paremat, mis algupärase SNES-i jaoks ilmus. Jaapanis oli aastate jooksul saadaval 1147 eri mängu, Euroopas ja Ameerikas kokku 783.

Küll on SNES Classicul aga pakkuda seni täiesti ilmumata jäänud Star Fox 2, mis on mõnegi fänni jaoks piisav põhjus seadet osta.