"Need telefonid lasevad tarbijatel kogeda praegusest kiiremaid 5G lahendusi niipea kui võimalik," ütles ettevõtte juhatuse liige Eric Xu Shanghais toimuval mobiilimessil. "Huawei töötab koos partneritega, et investeerida innovatiivse 5G tehnoloogia kiiresti turule toomisesse," ütles ta.

Telefon peaks kasutama Huawei poolt toodetavat uut, spetsiaalselt 5G toodetele mõeldud Kirin-seeria kiipi.

Lisaks teatas firma selle aasta alguses, et neil on juba valmis 5G valmidusega modem, mis plaanitakse turule tuua selle aasta lõpuks. Koos modemiga hakkab Huawei ka klientidele 5G teenuseid pakkuma.

Firma tegevjuht Richard Yu on varem öelnud, et nad töötavad 5G turule toomisel enam kui 30 maailma suurima mobiilioperaatoriga.

Selle aasta alguses teatasid 18 telefonitootjat, et nad plaanivad millalgi järgmise aasta jooksul välja tuua 5G telefoni. Tootjate nimekirjas olid küll näiteks LG, HTC ja Xiaomi, kuid Huaweid praeguseni selles nimekirjas ei olnud. Suurimad telefonitootjad nagu Samsung ja Apple pole siiani oma 5G seadmetega seonduvatest plaanidest teada andnud.

Sel nädalal viis Elisa Tallinnas läbi ka maailma esimese riikidevahelise 5G kõne, mille kohta saad täpsemalt lugeda siin.