Küsitlusele vastas tuhandeid inimesi rohkem kui 70-st riigist. Ilfordi ennustus, et traditsioonilise fotofilmi pooldajate hulk on kasvamas, sai kinnitust 30% vastanute poolt, kes olid alla 35 aasta vanad. Neist omakorda 60% olid filmikasutajad olnud vähem kui 5 aastat, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Paljude jaoks oli huvi filmile pildistamise vastu alguse saanud kingiks saadud filmifotokaamerast.

Kasutatakse kõigi suuremate brändide kaameraid (Canon, Nikon, Mamiya ja Pentax), millest paljud on muuhulgas ostetud eBayst.

84% küsitluses osalenuist on filmi kasutamist raamatute ja interneti abiga omal käel õppinud ning 49% ilmutab oma filmid ja pildid ise.

98% vastanuist kasutab must-valget filmi ning neist 31% pildistab ainuüksi mustvalgele filmile. Ainult värvifilmi kasutajaid on seevastu vaid 2%.

Huvitav on laifilmi kasutajate hulk, koguni 86%. Nende hulgas on kõrge populaarsusega Lomo ja Holga kaamerad. Veebifoorumeid ja -gruppe kasutab tehnilise nõu ja tooteinfo saamiseks 90% küsitletutest, sama suur osa leiab neile vajaliku veebilehelt ilfordphoto.com.

Küsimusele "Mis sind filmifotograafia juures köitis?" vastati enamasti: “See on lõbus” või “See on retro”.

Üks küsitluses vastanu kirjutas: “Tahtsin hoo maha võtta ja tõeliselt mõelda, mida ma teen, selle asemel, et teha 15 klõpsu samast stseenist, et õige tulemus saavutada. Pikemal filmi kasutamisel olen hakanud nautima ka protsessi käelise tegevuse poolt, näiteks ilmutamist.”

Teine sõnastas filmile pildistamise põhjuseks: “Fakt, et pildistamiseks peab rohkem mõtlema. Kuna kaadrite arv filmirulli kohta on piiratud, pead rohkem kaaluma, mida pildistad. Digitaalkaameraga sa lihtsalt klõpsid.”