1- ja 2terabaidised variandid on juba laiemalt levinud ja soovi korral (ja hästi makstes) saab hankida juba 4 TB kaasaskantavaid SSDsid. Kuid kõvaketaste poolt pakutavad andmemahud on endiselt kordades suuremad.

Seda kuni praeguseni. Täna algas USAs Las Vegases suur tehnoloogiamess CES 2020 – omas vallas tuntumaid ja mainekamaid – ja suur massmälutootja SanDisk esitles sel puhul oma uut rekordmahukat kaasaskantavat SSDd.

See "paha poiss" sisaldab failiruumi lausa 8 terabaidi jagu, nii et nüüd juba saadaval variantidega võrreldes saaks omanik kordades rohkem rõõmu kui enne.

Ainuke häda on selles, et SanDiski taies on prototüüp ja firma ei pruugi tahta seda veel niipea müügile paisata. 4 TB variante on veel vähe ja needki kallid, mis siis kaks korda mahukamast rääkida...

8 TB SSD andmeedastuskiirus on 20 Gbit/s ehk umbes kuni neli korda kiirem tootja praegused välised SSDd. Mõõtmetelt on see nendest aga vaid natuke suurem. Välimus on tootjapoolse promofoto põhjal vahest natuke tagasihoidliku-poolne, meenutades suurt köögiriivi või midagi...