Nexus-seeria telefone hinnatakse eelkõige sellepärast, et nende tarkvara on "rikkumata" teiste tootjate või mobiilioperaatorite lisaprogrammidest, mis teevad telefoni aeglasemaks, ebamugavamaks või koledamaks.

Seeria viimase telefoni Nexus 4, mis USAs tuli müügile juba mullu oktoobris, riistvaraja tootja on LG. Kolmapäeval teataski LG, et aprilli keskel jõuab Nexus 4 müügile ka Eestis.

Nexus 4 teine eelis peale "puhta" Androidi-kogemuse oli väga hea hind. USA-s algab telefoni hind 299 dollarist, mis on sisuliselt tipptasemel telefoni kohta väga odav.

LG Eesti pressiesindaja ütles Fortele, et siin hakkab Nexus 4 maksma umbes 430 eurot ja et Eestis tuleb müüki vaid 16 GB mälumahuga mudel. Pea kaks korda odavam Nexus 4 mudel USA-s on 8 GB mälumahuga, otse Google'ilt ostes maksab see meie rahas ligi 215 eurot.

Telefonil on 4,7-tolline True HD IPS Plus ekraan, mis näitab ligikaudu sama punktitihedust kui iPhone ehk 318 ppi. Nexus 4 on saadaval kahes mälumahus, 8 GB ja 16 GB. Snapdragoni neljatuumalise 1,5-GHz Krait protsessoriga telefonil on ka NFC ühendus, kuid puudub 4G sageduste tugi.

Parandatud 16:57: originaaltekstis oli ekslikult kirjas, et telefon on saadaval 4 GB ja 8 GB mälumahuga.

Täiendatud 23:00: täiendatud info põhjal tuleb Eestis müügile vaid 16GB mahuga mudel. USAs 299-dollarine mudel on 8GB mälumahuga.