Aga kuidas teile meeldiks e-kirjavahetuse rakendus, mille eest peab maksma – ja mitte näiteks 2,99 eurot, vaid 45 eurot aastas?

Engadget tutvustas hiljuti sellist äppi ja kuna 45 eurot aastas äpi eest tundub üllatav, siis uurime lähemalt.

Newton, endise nimega CloudMagic, on saadaval Androidi ja Apple'i nutiseadmetele ning Mac-arvutitele. Et seda on äpipoes tavaotsingu teel keeruline leida, soovitan suunduda esmalt kodukale ja seal otselingid leida.

Engadgeti esindaja keskendub Apple'i nutiseadmete variandile, kuna neile polevat viimasel ajal enam tõesti head e-posti rakendust leida. Ametlik Gmaili äpp on Androidi variandiga võrreldes naljanumber, Mailbox on surnud ja mitmed muud variandid nagu Gmaili Inbox on keerukad.

Newton pakub lihtsat kasutajakeskkonda, aga kasulikke võimalusi. Sellega saab siduda paljusid erinevaid e-posti teenuseid Gmailist Outlookini. Ja muidugi saab Newtoni abil sätteid ja kontosid kergesti eri seadmete vahel liigutada.

Newton meenutab suuresti ülalmainitud Mailboxi. Näpuga ekraanil pikki ja lühikesi viipeid tehes juhtub postkasti sisuga erinevaid asju. Esindatud on võimalus ka kirju kindlaks ajaks snooze'ida ehk uinakule saata, et sellega hiljem tegeleda, ja tagasi kutsuda. Viimast pakub ka Gmail, aga see võimalus pole siiski väga levinud.

Vestluskaaslaste profiilidest on samuti kasu: nimel klõpsates saad inimese kohta internetist leitud andmeid. Newtonit saab ka siduda teiste äppidega nagu OneNote, Pocket ja Evernote.

Engadgeti ajakirjanik kiidab aga eelkõige seda, kui hästi Newton töötab. Ka olla see kaugelt parim e-posti rakendus Apple Watchi jaoks, mille abil saab kirju kohe arhiveerida ja kustutada, kui need teavituste kujul saabuvad, Ja kõik süngitakse kohe ja korralikult ära. Sama ei kehti kahjuks paljude Apple Watchi äppide kohta.

Arendajad seletavad tänapäeval ootamatult kõrget maksumust sellega, et sellist teenust on raske elus hoida, alustades arendus- ja serverikuludest. Kas sina oleksid valmis neid toetama, kui tasuta alternatiive on nii palju?