Arvutiga saab seda teha otse brauseris, aga nutiseadme puhul tuleb selleks vastav äpp paigaldada.

Sellega seoses kaks uudist – Netflixi Androidi äpp muutus hiljuti ühtaegu nii paremaks kui ka halvemaks.

Hea uudis on, et Netflix täitis oma lubaduse hakata ka Androidi seadmetele HDR-videot pakkuma. HDR on see trendikas tehnoloogia, mis muudab liikuva pildi elutruumaks kui enne (eeldusel, et see on HDR-i abil toodetud).

Hetkel on nii moeka nutiseadme leidmine, mis HDR-i toetaks, siiski veel raske. On küll LG uus tipptelefon G6: see ilmus juba märtsis, aga ainult koduses Lõuna-Koreas, ülejäänud peavad ootama aasta kolmandat veerandit.

Netflix pakub HDR-sisu ainult Dolby Visioni standardi põhjal, mis ongi tuttav ainult LG G6 jaoks. Aga noh, ots on siin valdkonnas lahti tehtud, tore seegi. Nii et see on hea uudis.

Halb on aga see, et Netflixile ei meeldi need Androidi kasutajad, kes on võtnud vaevaks opsüsteemi root'ida: opsüsteem lahti muukida ehk isegi tavalisest rohkem võimalusi avada.

Netflixi äpp töötab ka ruutkasutaja õigustega Androidis kenasti, küll aga ei saa seda Google Play e-poest alla laadida. Pood teatab, et seade pole ühilduv.

Netflix kinnitas ametlikult, et root'itud Androidi seadmeid nad tõesti blokeerivad, meelega. Põhjus on Widevine'i digiautorikaitse, mis nõuab lahtimuukimata Androidi.

Saame kuulda, kas Netflixi äpp ka tulevikus root'itud aparaadil edasi töötab või keelatakse see ka ära.

Forte muidugi ei soovita üldse Androidi kallal muukida, selleks on mitu head põhjust, millest lähemalt võid lugeda näiteks ühes meil varem avaldatud loos.