Voogedastusmeedia hiiglane Netflix hoiatab inimesi nende filmi tõttu leviva väljakutse eest. Filmi pealkirja järgi Bird Box nime saanud väljakutse tähendab seda, et inimene seob oma silmade ette sideme ning üritab mingi aja vältel nii oma tavaelu elada. Youtuber Morgan Adams käis näiteks side silmadel ringi lausa 24 tundi järjest.

Väljakutse idee pärineb filmi süžeest, kus tegelased pidid postapokalüptilisest Ameerikas kandma silmasidemeid, et kaitsta end müstiliste jõudude eest, mis oleks vastasel juhul neid enesetappu tegema pannud. Silmasidemetega elamine oli keeruline ning tegelased pidid sellega läbi raskuste kohanema.

"Uskumatu, et me peame seda mainima, aga ärge tehke endale Bird Box väljakutsega haiget," säutsus Netflix läbi Twitteri. Ettevõtte sõnul oleks äärmiselt rumal alustada oma aastat meemide tõttu haiglas.

Pole teada, kas ja kui palju inimesi reaalselt väljakutse tõttu haiglasse on sattunud, ent Youtube'i videotest on näha, et nii mõnigi silmasidemega inimene on tõsiselt kukkunud või end ära löönud.

Irooniline on seejuures see, et filmi äärmise populaarsuse - tegemist on kõige populaarsema Netflixi originaalfilmiga üldse - üheks põhjuseks peetakse just rohkeid meeme, mis sellest kohe võrsusid. Kuigi ka Bird Boxi väljakutse toob kindlasti filmile populaarsust juurde, ei ole potentsiaalselt ohtlik väljakutse kindlasti midagi sellist, millega Netflix end siduda tahab.