Galaxy Geari miinused (aeglane, kohmakas, vajadus ikkagi Bluetoothi abil nutitelefoniga ühendust hoida) muudavad aga raskeks seda soovitada, või seda üldse oluliseks moodsaks vidinaks nimetada.

Sellega paistavad nõustuvat ka paljud senised ostjad, kes vähemalt USAs kipuvad Galaxy Geari usinalt müügikohtadesse tagasi tooma.

Veel ilmumata nutikell Neptune Pine, on aga hoopis teine tera!

See ongi see, mida nutikelladelt oleme oodanud: nutitelefon su randmel. Kõik tähtis on olemas: kõnede vastuvõtmine ja väljahelistamine, sõnumdamine, muusika esitamine, pildistamine. Vaja on siiski SIM-kaarti.

Lisavõimalustest on esindatud tethering ehk info vastuvõtmine tuttavalt nutiseadmelt, WiFi hotspoti ehk pääsupunkti loomine ning isegi võimalus spetsiaalse kinnitusega nutikell oma pähe kinnitada, et kasutada seda seikluskaamerana!

Kickstarteris (link allpool) otsitud rahastus on toote turuletoomiseks ammu koos. Kui Neptune Pine ilmub, jooksutab see ainult Android 4.1.2, aga hiljem saab opsüsteemi värskendada praegu uusimale (4.4 KitKat).

Nii paljus tavalist nutitelefoni meenutava pisiseadme puhul tekitab muret mõistagi see, kaua aku vastu peab.

Tootja andmetel kannatab see parimatel juhtudel 5 tundi video- või 10 muusikaesitust, 7 tundi WiFi-kasutust või 120 tundi ooteaega.

Foto: tootja

Tehnilised näitajad:

* 2,4-tolline puuteekraan (resolutsioon 320 x 240),
* Qualcommi kahetuumaline Cortex-A5 kiip (1,2 GHz),
* Android 4.1.2 (tulevikus ka 4.4),
* kasutajaliides 48 eri keeles, Google Now, QWERTY-ekraaniklaviatuur,
* 16 või 32 GB andmeruumi,
* 3G HSPA+ mobiilside, Bluetooth 4.0, WiFi,
* GPS, kiirendusmõõtur, güroskoop,
* VGA-esikaamera, 5 MP tagakaamera, mõlemad LED-välguga,
* 810 mAh aku.

Neptune Pine ilmub järgmisel aastal. Soovituslik jaehind tootjalt on 335 dollarit. Esimesed toetajad Kickstarteris said selle isegi 199ga.

Jääb ainult üks küsimus, mida üks loo kommenteerija juba välja ütles – kas sa oled valmis sellist "kobakat" endal käe peal kandma?

Aga tasub meenutada, et ka idee nüüd juba nii populaarsest phabletist ehk hiidtelefonist tundus veel aasta eest natuke naeruväärne.