Piisab ka hübriidkaamerast, sest need pisikesed vahetatavate objektiividega aparaadid ei jää pildikvaliteedi poolest suurtele peeglitele sugugi alla, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Lisaks on hübriidkaamerate valik hinnaklassis alla 500€ peegelkaameratega võrreldes oluliselt suurem. Toon selles artiklis välja 5 kõige parema hinna-kvaliteedi suhtega hübriidkaamerat, mida Photopointist alla 500€ hinnaga täna osta saab.

Foto: blog.photopoint.ee

Photopointi 2015. aasta kõige ostetum hübriidkaamera. Sellise populaarsuse põhjuseks on nii suurepärane pildikvaliteet kui kindlasti ka soodne hind.

Nüüd on seesama Olympus Pen Lite E-PL6 saadaval ka komplektis üliõhukese 14-42 mm EZ objektiiviga.

See objektiiv erineb tavalisest objektiivist peamiselt mõõtmete ja käsitsemismugavuse poolest. EZ objektiiv on üliõhuke ja kaamerat sisse lülitades on see kohe pildistamiseks valmis.

Samuti on õhukesel EZ objektiivil elektrooniline suum – tänu sellele on sisse-välja suumimine videot filmides mugavam ja sujuvam.

Seega võiks Olympus Pen Lite E-PL6 kaamera ostmisel kindlasti eelistada õhema EZ objektiiviga komplekti. Seda enam, et see komplekt maksab tavakomplektist (tavakomplekti leiad siit artiklist viiendalt kohalt) vaid 30€ võrra enam.

Ja veel: õhukese EZ objektiiviga komplektiga on kaasas 8 GB mälukaart.

Foto: blog.photopoint.ee

Sony a5000 on üks pisemaid hübriidkaameraid üldse. Firma ise tituleerib selle "maailma väikseimaks APS-C sensoriga hübriidkaameraks”, laveerides sellise sõnastusega sujuvalt mööda faktist, et Panasonic GM1 on A5000-st tunduvalt väiksem.

Selle pisikese korpuse sisse on igatahes mahutatud peegelkaamera-mõõtu sensor, välklamp, ülespoole tõstetav LCD ekraan ja wifi.

Pisike korpus ning juhtnuppude hulgast, funktsioonidest ja asukohast tulenev kasutusloogika muudab Sony A5000 hübriidkaamera ideaalseks just sellistele fotohuvilisele, kes on pildistanud seni kompaktkaameraga ja soovivad nüüd umbes sama pildistamiskogemust, aga ilusamaid pilte.

Automaatrežiimil või pildiprogrammides pildistaja jaoks on oluline, et kaamera oleks võimalikult pisike ning et pildikvaliteet oleks oluliselt parem kui kompaktkaameral. Need kaks soovi täidab a5000 eeskujulikult.

Suur APS-C mõõdus 20 MP sensor on hinnatud DxOMark sensoritesti kohaselt võimeline väga headeks fotodeks, mis pühivad tee pealt eest kõik kompaktkaamerad. Isegi siis, kui pildistad automaatrežiimis.

Ideaalne kaaslane sellise aparaadi jaoks on elektroonilise suumiga objektiiv 16-50 mm OSS – just sellega varustatud komplekt on Photopointi 2015 aastal kõige ostetum Sony kaamera ja troonib hübriidkaamerate lõikes auväärsel teisel kohal.

Foto: blog.photopoint.ee

Panasonicu kõige pisem hübriidkaamera on GM1. Sellest pisemat ei ole ka konkurentidel – ei Sonyl, Fujifilmil, Canonil, ega isegi Olympusel.

GM1 korpus on praktiliselt sama suur nagu standardne kaardipakk. Korpuse ees on spetsiaalselt GM1 jaoks valmistatud kompaktne objektiiv.

Panasonic GM1 pildistab ilusaid pilte. Kui ilusaid täpselt – sellest saad aimu, vaadates fotograaf Kaupo Kalda pilte, mis pildistatud hämaras Tallinna vanalinnas sellesama GM1 kaameraga. Kui soovid selle kaamera funktsioonide ja omaduste kohta rohkem teada saada, siis loe minu enda kirjutatud arvustust GM1 kaamerast.

GM1 kaamerast on nüüdseks müügis juba uus, uhkem ja kallima hinnaga versioon Panasonic GM5. Vanem mudel Panasonic GM1 on praegu lõpumüügis ja just sellepärast ka Photopointis praegu jõhkra soodushinnaga – tavahinnast lausa poole soodsam.

Kui soovid ilusaid pilte pildistavat pisikest fotokaamerat, siis soovitan tegutseda kiirelt ja üks GM1 endale päriseks võtta.

Foto: blog.photopoint.ee

Pisike, lihtne ja peegelkaamera kvaliteediga fotosid pildistav EOS M10 peaks sobima eelkõige neile fotohuvilistele, kes tahavad pildistada ilusaid pilte, aga ei viitsi end koormata erinevate režiimide ja seadistuste muutmisega.

EOS M10 näeb juba väliselt välja nagu täitsa tavaline Canoni kompaktkaamera – tõsisemaks muudab kaamera välisilme aga uus kokku klapitava disainiga objektiiv, mis kompaktkaameratega võrreldes on küll suur, kuid omas klassis tegelikult väga kompaktne.

Selle objektiivi taga olev pildisensor on täpselt sama suur nagu Canoni suurtel peegelkaameratel – just see tagabki M10 kõrge pildikvaliteedi.

Ka teravustamisel ei tohiks uus M10 hätta jääda, sest autofookuse kiirusele aitavad kaasa nii objektiivi STM mootor kui ka eraldi faasituvastusega teravustamispikslid pildisensoril.

Kui oled tahtnud endale sama lihtsat fotoaparaati nagu kompaktkaamera – aga samas sellist, mis pildistaks peegelkaamera kvaliteediga fotosid –, siis võib EOS M10 olla sinu jaoks päris hea valik.

Nutitelefoniga harjunud sõrmedele meeldib kindlasti ka M10 puutetundlik ekraan.

Foto: blog.photopoint.ee

PEN E-PL6 kaamera on küll umbes kahe aasta tagune mudel, kuid suure populaarsuse tõttu müügis senimaani. Ja pole ka ime, sest sel aparaadil on olemas kõik, mida algajal fotohuvilisel vaja.

Metalse korpuse sees pildistab hea lahutusvõimega fotosid 16 MP pildisensor, sarivõtteid saab klõbistada 8 kaadrit sekundis, lisaks täisverelisele automaatrežiimile on olemas kõik manuaalrežiimid – nagu peegelkaameral.

Kõige tipuks on E-PL6 kaameral olemas ka time-lapse-videote salvestamine, mitme särituse ühte kaadrisse pildistamine, ISO, värvustasakaalu, särituse jne kahveldused, paindlikud ART digifiltrid ning paljud muud funktsioonid, mis pakuvad põnevat katsetamisrõõmu sedamööda, kuidas pildistaja oma aparaadiga tuttavamaks saab.

Siin artiklis kõige esimesena toodud PEN E-PL6 kaameraga oli kaasas kompaktne ja elektroonilise suumiga EZ objektiiv. Tavalise objektiiviga komplekt maksab 30 eurot vähem – see on kõige soodsam Olympuse hübriidkaamera.

Tavaline 14-42 mm objektiiv on EZ objektiivist suurem ja nn kokkuklapitava disainiga – pildistamise alustamiseks tuleb objektiiv suumirõngast keerates tööasendisse lahti keerata.