Vaid mõned nädalad hiljem tõi HTC turule uue tahveltelefoni, millel on samuti sõrmejäljelugeja. Pärast õunafirma uue telefoni esitlust sõnasid analüütikud, et 2014. aasta saab nutitelefonides olema sõrmejälje aasta, kirjutab Kahvel.ee.

Üllatuslikult väidab uus kõlakas, et Samsung ei kavatse sel korral Apple'ist eeskuju võtta. Sõrmejäljelugeja asemel investeerib Lõuna-Korea tehnoloogiafirma raha vikerkesta-tuvastusse.

Väidetavalt on Samsungil süsteem juba valmis ning see kavatsetakse kasutusele võtta järgmistes Galaxy-seeria nutiseadmetes.

Sama tehnoloogiat kasutatakse hetkel piiriületuspunktides. Vikerkesta-tuvastuse eeliseks on kiirus ning täpsus. Inimese tuvastamine piiriületuspunktides võtab aega kõigest 2-3 sekundit ning selle aja jooksul võrreldakse inimese silma kõigi andmebaasis olevatega.

Kui süsteemis on sees vaid ühe inimese vikerkesta kujutis, käib tuvastamine veelgi kiiremalt.

Allikate kohaselt võetakse tehnoloogia esmalt kasutusele Samsungi nutitelefonides, mis kasutavad QHD resolutsiooniga ekraane. (QHD on Full HD ja 4K vahele jääv resolutsioon, mille punktitihedus on 2560 x 1440.)