Väikelaps hakkas nimelt ema iPhone'i näppima, ei saanud selle lukuekraani avamisega hakkama, aga samas alla ei andnud ja muudkui jätkas proovimist. Asi lõppes nii, et süsteem lukustas end lausa 47 aastaks.

Tavaliselt on nii, et kui mõned korrad lukuekraani avamisega hakkama ei saa, siis pead trahviks veidi aega (tõenäoliselt 30 sekundit) ootama. Ilmselt on siis ooteperioodi ajal sissemurdmiskatseid jätkates trahviaega võimalik oluliselt pikendada.

Lugu oli lühidalt nii. Ema lahkus korraks kodust ja jättis tita harivaid veebivideosid vaatama, midagi aga läks valesti ja kui ta naases, oli jünger telefoni 25 miljoniks minutiks lukustada suutnud.

Edasised valikud on nüüd umbes 47 aastat oodata ja tavamoel sisse logida, või telefoni tehasesätted kustutada ja isiklikest andmetest ilma jääda, mida polnud juba mõnda pilveteenusesse varundanud.

Olukorda kommenteerinud Apple'i poe tehnik, kellele murelik naine oma telefoni näitas, kommenteerib SCMP veebisaidil avaldatud loos, et see pole isegi rekord – tema olla näinud ka 80 aastaks lukustatud iPhone'i.

Naine ootas muide telefoni tehnikule näitamisega kaks kuud, sest ei pidanud 47 aasta pikkust trahvi realistlikuks ja uskus, et see laheneb kuidagi ise. "Ma ei tahtnud tõepoolest nii kaua oodata, et oma lapselapsele öelda, et tema isa sellise vea tegi," kommenteerib ta lõpuks telefoni poodiviimist.