My Pet Speaker on täpsemalt mõeldud arvestama kasside, koerte ja hobuste auväärt kuulmisega. Meie arvasime, et hobustest levinumad lemmikud on kodudes näiteks hiired, rotid, tšintšiljad, hamstrid ja muud sarnased krõbistajad, aga nagu tihti elus, peame targematele inimestele häbiga alla vanduma.

Ameerika firma Pet Acoustics tegelebki toodetega, mis aitavad loomade ellu rahu ja tasakaalu tuua, sest muusikalembesed kahejalgsed mõtlevad sellele liiga harva. Ettevõtte kaasasutaja, helilooja ning My Pet Speakeri autor Janet Marlow nimetab end juhtivaks asjatundjaks "loomade muusikas". Ringsuunaline heliväljutamise lahendus jäljendab seda, kuidas loomad tavatingimustes kuulevad. Ta on piiranud helisagedusi (200 Hz ~ 12 KHz) ja pehmendanud basse, mis teeb igasuguse muusika esitamise loomasõbralikumaks.

MPSi kõrval on juba oktoobrist saadaval iPhone'i rakendus, mis esitab spetsiaalselt nii loomade kui inimeste rahustamiseks koostatud muusikat. Stress, ärevus ja agressioon kaovad, kui keskkonnatingimused (su trash metali paremik) seda tekitas. Loomad kuulevad ju ka inimestest palju kõrgemaid ja madalamaid sagedusi, nii et meil on üsna raske hinnata kuulatud muusika mõju oma nahksele sõbrakesele. Marlow lubab, et rakendusest on kasu samuti loomaga reisides, äikese ajal, treeningul, tema korrastamisel jne.

MPS töötab iga 3,5 mm väljundiga muusikaseadmega (mp3- ja CD-pleierid, iPhone, iPod Touch, iPod jm). Põhiüksuse kaal on umbes 5 kg, mõõtmeteks 12,5 x 9,84 x 12,6 tolli ehk umbes 31,8 x 25 x 32 sentimeetrit. Nupud-värgid asuvad tagaküljel, et lemmik seda näiteks kere või ninaga ei togiks. Kasutada saab taimereid muusika esitamise kestuse valimiseks.

My Pet Speakerile saab eeltellimusi esitada PetAcoustics.com kaudu juba veebruaris, see tuleb Amazon.com poes müügile märtsis. Hinnaks 249,95 dollarit ehk hetkekursiga ümmarguselt 2880 krooni.