See on Nokia 30+ nuputelefonide seeria uusim esindaja, mudel 216... ja tõenäoliselt viimane Nokia telefon, mille Microsoft välja annab. Ilmuma peaks aparaat käesoleva kuu jooksul.

Kui sind konkreetselt nutitelefonid ei huvita, siis on 216 muidugi igati vahva. Saad internetis surfata, aku kestab ooteseisundis kuni kuu aega...

Esi- ja tagakaamera on kumbki kõigest 0,3 megapiksline (hirm tuleb kohe peale, kui nii väikesele numbrile mõelda!), kuid 3,5 mm kõrvaklapipesa on samas täiesti olemas! Kaamera teeb VGA pilte ja kasutab LED-välku.

Mis veel? 2,4-tolline QVGA ekraan (320 x 240 pikslit), Nokia 30. seeria opsüsteem, Opera Mini brauser, taskulamp, FM-raadio, mp3- ja videopleier, Bluetooth 3.0, ruumi kuni 2000 kontaktisiku lisamiseks. Töömälu on 16 MB, tervitatud on kuni 32 GB SD-mälukaart. 3G ja 4G puuduvad, aga EDGE'i toel lippab andmeside kuni 236,8 kbit/s.

Ilmselgelt pole 216 mõeldud lääneriikide vallutamiseks. Aga kõik peamine paistab olevat esindatud. Otsustage ise, kas see telefon on väärikas luigelaul Microsofti ja Nokia vana mobiiliäri lühiajaliseks jäänud abielule.

Aga Microsofti uus mobiiliäri ehk nutiseadmed? Avalik info puudub. Äkki toob selgust 26. oktoobril USA-s New Yorgis toimuv suur Windows 10 meediaüritus, mille täpsem sisu on veel salajas.