Alternatiivsete tekstitöötlusprogrammide kasuks räägib tõsiasi, et viimastel aastatel on olulisel määral tänu internetile muutunud dokumendihalduse viisid, vahendab PCWorld.

Uuringuraportis pealkirjaga „Lahku minna on rakse. Microsoft Wordi armastuslugu“ (Breaking Up Is Hard To Do: The Microsoft Word Love Story) leitakse, et ettevõtted kasutavad Wordi siiani enamasti seetõttu, et ta on inimestele tuttav ja teda on pikki aastaid kasutatud.

„Kuna Word on viimase 25 aasta jooksul ettevõtetes juurdunud, pole organisatsioonidel sellest kerge loobuda,“ kirjutatakse uuringus. „Seega vaatamata võrgurakenduste ümber puhkenud kärale pole võrgurakendused siiski suurfirmadesse veel teed leidnud, ehkki enamik neist on piiratud arvuga kasutajagruppidele tasuta.”

Samas teevad viidatud interneti-alternatiivid (Google Docs, Zoho, Acrobat.com jne) dokumentide jagamise ja võrgupõhise koostöö palju intuitiivsemaks ning efektiivsemaks, rääkimata kulude vähendamisest.

Võrgupõhised rakendused muutuvad järjest populaarsemaks väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete hulgas, kus Microsoft pole nii suur tegija.

Microsofti jaoks on Office aastaid olnud tubliks lüpsilehmaks, kuid viimasel ajal on hakatud küsima, kas suhteliselt suur investeering on teiste turul olevate programmidega võrreldes enam mõistlik.

Microsoft, tunnetades ilmselt sedalaadi survet, teatas, et laiendab oma Office Live Workspace’i võrgupõhise kontorirakenduse võimalusi.