Lumia nutiseadmeid toodab nüüd Microsoft ja Nokia on mängu naasnud ainult Hiinas müüdava tahvelarvutiga N1, mis kujunes hitiks, sest näeb välja nagu iPad mini, aga on odavam ja Androidiga.

Kui aga Microsoft Nokia mobiiliäri üle võttis, otsustas firma osad seal pooleliolnud projektid pooleli jätta, teiste hulgas nutikella koodnimega Moonraker, mida pildil näete. MS otsustas nutivõru Band kasuks, mis osutus ebaedukaks.

Moonraker jooksutas Windows Phone'i opsüsteemi ja esmapilgul meenutab see naljakal kombel natuke Apple'i Watchi, mis ilmus alles hiljem – tänavu aprillis.

Moonrakeris oli mitmeid andmeid koguvaid sensoreid nagu kantavale elektroonikale kohane, kuid autorid seadsid rõhu traditsioonilistele funktsioonidele.

Esindatud olid Facebooki, raadiokuulamise, telefonikõnede, e-posti ja kiirsõnumivahetuse rakendused, aga ka näiteks võimalus nutikellaga "paari pandud" Windows Phone'iga nutitelefonis kaamerat käivitada. Kulub ära, kui pildistaja tahab pildile tulla ega soovi mildikaamerat* kasutada.

Moonraker ei paku teiste nutikelladega võrreldes midagi erilist, nii et MSi otsusest see turule toomata jätta võib aru saada. Kahju ainult, et Bandist asja ei saanud.

Tühistatud nutikella pildid jõudsid veebi Microsoftis töötava disaineri Pei-Chi Hsiehi Tumblri-konto vahendusel. Praeguseks on see konto lekkematerjalidest tühjendatud.

* milt – minapilt, enekas, selfie.