Enam kui pooled Eesti nimesed omavad kodus vähemalt kaht telerit, selgus uuringufirma Norstat läbi viidud uuringust.

Kui suurem osa kasutab telerit peamiselt tavaliseks televaatamiseks, siis märkimisväärne osa ka järelvaatamiseks ja mõne muu seadme ekraanipikenduseks.

Samsungi poolt tellitud üle Eesti läbi viidud küsitluse kohaselt on kaks telerit kodus 41% Eesti elanikel ning enam kui kaks televiisorit 14% elanikest. See tähendab, et rohkem kui pool ehk 55% Eesti elanikkonnast kasutab kodus kaht telerit.

Uuringu järgi ei oma ühtki televiisorit kodus 4% vastanutest. Suurim vanuserühm, kel pole kodus ühtki televiisorit, on 18-29-aastased noored, enim telereid omavad üle 60-aastased inimesed.

Pea kõik küsitletutest ehk 93% kasutavad televiisorit teleprogrammide ja filmide otsevaatamiseks. Siiski on teler populaarne ka järelvaatamiseks, mida teeb 49% elanikkonnast.

Ligikaudu veerand vastanutest kasutab teleriekraani veel ka mõne muu seadme, näiteks arvuti, ekraanipikenduseks ning internetis leiduva sisu nagu veebivideote ja voogedastuste vaatamiseks.

Mängukonsoole kasutab koos televiisoriga 16% Eesti elanikest.

Kõige multifunktsionaalsemad inimesed on peamiselt alla 30 aasta vanad ning elavad Tallinnas, kusjuures mehed kasutavad teleriekraani erinevatel eesmärkidel rohkem kui naised.

Enda hinnangul kasutab televiisorit iga päev kanalite vaatamiseks, aga ka muudeks tegevusteks, nagu YouTube'i külastamiseks, videote ja piltide vaatamiseks ning mängimiseks kokku 74% vastanutest.

Televiisori tähtsus kodumajapidamises tõuseb inimeste vanusega. Kui 18-29-aastaste seas kasutab televiisorit iga päev 56%, siis 30-39-aastaste seas 72% ning üle 60-aastaste seas juba 88%.

Norstati ja Samsungi üle-eestilises uuringus osales 400 inimest, kes pidid küsimustele vastates analüüsima oma telerikasutamise ja -soetamise harjumusi.